avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului

Ce luam in considerare cand votam, daca votam?
Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva?

In cazul in care votam,nu ar trebui sa primeze interesul nostru individual???
Oare acei lideri de partid,ce iau in considerare atunci cand isi anunta (cu mare fast) candidatura? Presupun ca tot interesul personal...sau...binele tarii?;)
in cazul meu cred ca pana acum am mers mai mult pe imaginea liderilor de partid si pe doctrina partidelor din care faceau parte
dar am observat ca habar au ce inseamna doctrina cred ca fara sa gresesc 98 % nu stiu ce inseamna stanga sau dreapta si ptr toti lucrul cel mai important este interesul lor propriu
desi sunt un social -democrat convins (chiar daca am o ocupatie si un venit din actiuni liberale ) la urmatoarele alegeri o sa-l votez pe domnul traian basescu fiindca as vrea sa vad cum ,,drege'' busuiocul , cum scoate tara asta din mocirla in care ne-a bagat si ca guvern tare as vrea un guvern cu psd +pnl ca si ei au partea lor de vina , mai ales liberali care ptr a-si salva jocurile personale au bagat tara cu totul in rahat si acum o fac pe lupi moralisti l-au indepartat pe tariceanu si acum ne scot ochi cu crin antonescu
geoana si psd ar merge , dar eu cred ca acum avem nevoie de continuitate , daca am gresit in 2004 nu avem ce face decat sa ne asum ce am facut cu toti , oricum daca continuam sa-i schimbam la 4 ani o sa ajungem mai rau ca in regimul fanariot cand nu veneau la putere decat sa se imbogateasca si dupa aceea plecau si de suferit au avut numai oameni simpli
@ricu
Desi imi propusesem sa nu intervin deloc in discutie, comentariul tau este atat de percutant incat nu pot decat sa te felicit din toata inima pentru franchete si bunul simt pe care il dovedesti, de altfel, permanent in mesajele tale.
:luck:
Pentru ca opinia lui @ricu este frumos argumentata, aceleasi argumente ma determina sa nu-l votez pe actualul presedinte.
Asa cum a spus @ricu, nu o sa ne poata scoate din "mocirla in care ne-a bagat".
Sa mai vedem inca 5 ani "cum drege busuiocul", cum ne amageste, cum promite ca-si da demisia in 5 minute (poate era vorba de subdiviziuni de ani lumina), cum a propus sa-i faca dosar penal lui Tariceanu ca nu aplica majorarea salariilor la profesori si ca in prima zi guvernul Boc va plati salariile profesorilor retroactiv, cum a destramat alianta DA, a destramat coalitia PSD+PDL, cum dezbina si pune in opozitie toate categoriile profesionale si sociale din tara asta...
Sa mai auzim inca 5 ani indemnuri de a nu invata la scoala ca nici el nu a invatat, ca poti merge in siguranta cu masina cu 120 km/ora, ca numai in Mercedes, Volvo sau Alfa Romeo estiu in siguranta?
Sa ne spuna iar ca parlamentarii, diplomatii, magistratii, politistii, militarii, aviatorii si-au facut salarii si pensii nesimtite, ca sunt corupti acei magistrati care sunt numiti prin decret semnat chiar de presedinte !?
NU mai vreau ! Decat daca , fereasca Dumnezeu ajunge in turul 2 cu Becali sau C.V.Tudor.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
Adriantot, moderator
Scuze pt atitudinea de Gica- contra. partidele au ideologii, doctrine. Este clara diferenta- de mentalitate cel putin. Toti avem doctrine. Este clara de exemplu diferenta dintre PSD si PNL, sau Rom Mare. Mai putin partidul stanga- dreapta( PDL).
Este adevarat ca suntem derutati de trasatura lor comuna: dorinte pur materiale (eufemistic spus).
Nu este asa trista situatia decat daca continua( sper ca si @adriantot sa nu)
Lupta politica va continua si este fireasca chiar si cu accente mai tari. Acum traim o atmosfera psihedelica de care - i obligatoriu sa scapam.
Nu trebuie sa simtim votul pe care- l dam ca pe o sacrificare a principiilor noastre ci ca pe un mers inainte.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator

Alte discuții în legătură

Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)