avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Unde fugim de alegerile astea?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Unde fugim de alegerile astea?

Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania?
La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe Adrian Nastase bun, pe Nati Meir o alegere mai reusita decat Base, sa ma rog sa cada Elena ( numele acesta o fi predestinat?)...
Daca votam e rau, daca nu votam e rau...
Credeam ca noi suntem generatia de sacrificiu, cei care eram mici la revolutie, dar a urmat ca copiii nostrii sa fie generatia de sacrificiu, sau copiii lor, nu mai stiu, toti suntem carne de tun.
Unde fugim de alegerile astea?
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 18:52, 21 Octombrie 2009
Daca nu vreti sa iasa Basescu din nou presedinte mergeti sa votati. Macar anulati-va voturile pentru a nu putea fi folosite!!! Sa ne fereasca dumnezeu sa iasa din nou Baselu presedinte, pentru urmatorii 5 ani. E mai rau decat Ceausescu omuletul asta ... #-o
Pana la urma e de ales intre Geoana si Basescu. Cred ca nu aveti dubii in aceasta privinta. Ceilalti intra in cursa prezidentiala ca sa aiba de unde iesi si ca sa-si, zic ei, negocieze pozitia partidelor sau mai stiu eu ce alte prostii....pe seama votului alegatorilor despre care de fapt ei nu stiu cum vor vota sau daca vor vota.
...................
Si ajunsi in fata acestei dileme trebuie sa ne raspundem simplu:
Vrem "dictatura" unuia singur, care ar fi presedintele sau "dictatura" mai multor Vanghelie, Dragnea, Mazare etc?
Nu stim sa raspundem? Nu ne ducem la vot sau ne ducem si-i stergem pe amandoi.
Daca stim ce vrem il alegem pe cel cu pricina.
E simplu, nu?
............................
Indiferent care dintre ei se va alege urmeaza "anticipatele".
Si acum vine complicata dilema: ce alianta preferam?
............................
Mie nu mi-a placut din start cea care a fost PSD-PDL, dar macar era una in care se pandeau reciproc si se parau unii pe altii la tv, asa ca mai aflam si noi una si alta, plus ca nu prea puteau "sa-ntoarca" unii de altii.
Dar ce ziceti de o alianta PSD-PNL? Ca ei s-au inteles bine-ntotdeauna. Pai mai misca cineva-n front? Vom mai afla noi din media ce se pune la cale? Eu zic ca nu si ma bazez pe experienta anterioara.
.........................
Economic, masurile dure tot vor trebui luate, indiferent de cine guverneaza. Si, din nenorocire, aici nu mai e loc de doctrina. Suntem atat de jos incat nici nu mai sunt optiuni care sa permita guvernantilor sa aleaga. Taierea in carne vie va fi singura optiune, fara alternativa.
........................
Socialul va fi tratat de aceeasi maniera ca si economicul pentru ca e determinat de acesta.
........................
Si atunci ce ne ramane sa alegem? Doar imaginea. Ne place de unul sau de altul cum se exprima la tv sau cum stie sa se certe cu opozitia.

Rau ne va fi oricum pentru ca, din pacate nu mai depindem nici de Geoana sau Basescu, nici de PSD sau de PDL sau de PNL., depindem de ceea ce ani si ani de zile n-au facut toti, de ce au furat toti ... fara rusine si fara masura.
........................
Aveti de ales pe unul sau pe celalalt sau pe niciunul....... dar exercitati-va acest drept!
Oricine e mult mai bun decat Traian basescu , asta este clar !
Eu cred ca este evident ca Traian Basescu nu o sa mai fie presedintele Romaniei
Cred ca Sorin Oprescu este alegerea cea mai potrivita .
Democratia inseamna lupta pentru putere intre grupurile de interese , mai mult sau mai putin legitime .
Vreau ca Elena Udrea sa ajunga la puscarie , sau macar Monica Iacob Ridzi .
Vreau ca politicienilor sa le fie frica de alegatori si sa nu mai intre in politica toate nulitatile .
Vreau ca sa nu mai fie date ordonante de urgenta de felul celei cu nr. 34 din 11/04/2009 , prin care a fost omorat spiritul antreprenorial si care a condus la adancirea crizei , si sa nu mai creasca taxele peste noapte .
Vreau ca cel putin 20 % din bugetari sa fie dati afara !
Cresterea accentuata a salariilor din sectorul public romanesc a dus la o presiune artificiala in ultimii 5-6 ani asupra salariilor din sectorul privat , astfel incat in acest moment salariatii din sectorul bugetar au salarii mult mai mari decat cei din sectorul privat .
Fugim la vot! Macar sa anulam buletine daca nu vrem sa alegem intre doua rele. Dar, nu prea e bine sa “anulam” buletine, pt ca habotnicii basescieni voteaza pe bune si iar vom vorbi singuri…

Sorin Oprescu nu prea are mari sanse de a fi ales, iar daca, totusi, va fi, va deveni un omulet_de_stat_degeaba pt ca nu prea va putea influenta ceva. Doar daca il va sprijini PSD (ceea ce cred ca ar fi probabil).

Mircea Geoana e sapun_de_casa si nu-ti place sa te speli cu el, dar daca n-ai incotro…

Crin Antonescu e o mimoza… N-are vlaga sa se certe, pt ca, banuiesc, nu-i sta in caracter sa fie tzatza – deci, nu cred ca va fi ales…

Presedintele in functie (nu-i scriu numele, sa nu-l invoc pe Aghiuta)… Mi-ar placea sa intre in coma, de maine pana la sfarsitul turului doi al alegerilor si apoi sa-si revina si sa stea acasa, sau pe mare, pe o pluta din iuta, cu un colac de salvare din fonta si cu zeci de sirene in jurul lui.

Dictatura ar fi numai a lui bashescu? Nu-nu… Va trebui sa suportam toti ceilalti parveniti care vor face parte din guvern… Si, chiar mi-e mai simpatic Almanahe decat cioc-boc-poloboc sau bordura din marmura sau avocata din saten portocaliu, sau buldogul demis, prin efectul motiunii, de la Interne…
Prefectii vor fi ai lui cioc-boc-poc…, la fel si cei mai multi dintre functionarii publici pe care trebuie sa-i intalnim… Barrr! O sa vad portocaliu!
Fara PDL macar scapam de borduri pe te miri unde – si cate doua “straturi”, atat de inalte incat numai strutii ce le mai pot urca sau cobori fara sa se accidenteze.

Macar, PNL si PSD nu au ideea cretina de a transforma regimul politic in dictatura… De-ar fi doar doua partide mari (dreapta-stanga) si minoritati ar fi ceva mai bine in RO… Zic si eu…
Citind topic-ul acesta ma intreb cum am ajuns sa percepem alegerile ca pe o problema. Una de care ar trebui sa fugim. Dar unde sa fugi de probleme? Fuga este cea mai sigura modalitate de a nu le rezolva niciodata.

Desi, eu zic ca este bine ca le percepem asa. Inseamna ca inca ne mai pasa, ca nu ne-am scarbit definitiv. Ca nu suntem chiar atat de stresati, de obositi, de umiliti si de satui. Si ca viitorul nu poate insemna vreodata doar ziua de maine.

Incerc, de cinci ani, sa regasesc starea "imi pasa de Romania". Si am regasit-o vineri, citind articolul scris de Alin Popescu. Am ridicat ochii din calculator si mi-am intrebat colegii cand sunt alegerile. Mult mai tarziu mi-am dat seama ca nu am intrebat cine candideaza pentru presedintie dar am tot timpul sa aflu. Pentru ca si eu refuz sa cred ca suntem o natiune de oameni care renunta.

www.avocatnet.ro/content/art...

Da, Diana, ai dreptate, ca intotdeauna. Fugim la vot! :)

Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)
Cine o sa fie noul presedinte al partidului national liberal Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca actualul presedinte al PNL nu a ajuns presedintele Romaniei , si in turul II al alegerilor prezidentiale s-a aliat cu Mircea Geoana si PSD , este ... (vezi toată discuția)