avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarare normativa Colegiu vs. ordin Min. Sanatatii.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarare normativa Colegiu vs. ordin Min. Sanatatii.

O hotarare cu valoare normativa a Colegiului fizioterapeutilor (publicata in Monitorul Oficial) , data in baza legii speciale prin care se reglementeaza infiintarea, organizarea si activitatea acestui organism (Lege 229/2016), prin care se instituie modalitatea de eliberare a autorizatiilor de libera practica a fizioterapeutilor, poate anula un ordin al Min. Sanatatii prin care se dispunea eliberarea autorizatiilor de catre Directia de sanatate publica anterior aparitiei legii 229/2016? Colegiul are, cf. legii mentionate, "autonomie institutionala in domeniul sau de competenta normativ si jurisdictional profesional si isi exercita atributiile fara posibilitatea vreunei imixtiuni, in conditiile legii".
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 27 Martie 2018
Legea a abrogat orice alta prevedere contrara celor cuprinse in actul respectiv, deci si ordinul MS in vigoare, anterior publicarii legii in MO.
Ar trebui sa ne spuneti despre ce hotarari este vorba ... poate sunt acte emise in baza aplicarii unor acte normative de ordin superior .

Legea nr. 229 din 17 noiembrie 2016privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România nu abroga niciun alt text de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare normativa colegiu vs. ordin min. sanatatii Ciocaniu Ciocaniu O hotarare cu valoare normativa a Colegiului fizioterapeutilor (publicata in Monitorul Oficial) , data in baza legii speciale prin care se reglementeaza ... (vezi toată discuția)
Anulare aviz libera practica prin hotarare mof sorana-m sorana-m Buna seara, In noiembrie 2016,a fost promulgata legea 229/2016, care “aduna in aceeasi oala” absolventii facultatilor de Balneofiziokinetoterapiedin ... (vezi toată discuția)
Angajat kinetoterapeut in concediu medical refuza inregistrarea la colegiul fizioterapeutilor Nata88 Nata88 Buna ziua, Angajat in calitate de kinetoterapeut se afla in concediu de risc maternal, data nasterii probabila - inceputul lui iulie. Din 12 mai ... (vezi toată discuția)