avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare aviz libera practica prin hotarare MOF
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare aviz libera practica prin hotarare MOF

Buna seara,
In noiembrie 2016,a fost promulgata legea 229/2016, care “aduna in aceeasi oala” absolventii facultatilor de Balneofiziokinetoterapiedin cadrul Universitatilor de Medicina si absolventii Facultatilor de Kinetoterapie,din cadrul Facu de Educatie Fizica si sport!Pana in 2018,absolventiiBFKTobtineau AvizulSde Libera Practica de la OAMMR(ordinul asistentilor) sau Directia sanatate publica.Absolventii de Kinetoterapie,obtineau avizul de la DSP doar.Pe nici unul din avize nu exista data de “expirare”,doar la oammr este prevazut avizul anual in urma obligativitatii acumularii creditelor de educatie medicala continua.In urma legii 229/2016,s-a infiintat Colegiul Fizioterapeutilor,care a publicat in MOF 131 si 129 din 12.02.2018 doua hotarari,iar una din ele prevede obligativitatea achitarii cotizatiei anuale de membru,cea de inscriere in CF si un morman de acte pentru eliberarea Avizului de liber practica,in termen de 3 luni de la publicare.Acum,toate unitatile care au angajati de genul expus mai sus primesc instiintari cu privire la noua”lege” si sunt notificate cu suspendarea CIM in absenta noului Aviz de Libera Practica! Plus ca exista in dezbatere masuri compensatorii pentru ambele tipuri de absolventi cu experienta sub 10 ani pana la promulgarea legii,pentru a profesa in continuare.
Intrebarile sunt daca aceste hotarari tin loc de lege,daca exista abuz si daca se piate aplica retroactiv pentru absolventii anteriori!
Inca o rugamite:suntem o comunitate de absolventi medicinisti,organizati juridic si cautam indrumare legislativa.Dorim un avocat care sa ne poata reprezenta in instanta!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
sorana-m, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea titlului de fiziokinetoterapeut alexavn alexavn Am absolvit in perioada 2004-2007 Colegiul de BFKT si recuperare medicala din cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, Univ de Medicina si Farmacie, ... (vezi toată discuția)
Lp eliberata de dsp vs ordinul fizioterapeutilor?! marcustefan marcustefan Pe 12.02.2018 a intrat in vigoare in M.O. legea 229/2016 privind statutul fizioterapeutului. Intrebare: ce se intampla cu Autorizatiile de Libera ... (vezi toată discuția)
Angajat kinetoterapeut in concediu medical refuza inregistrarea la colegiul fizioterapeutilor Nata88 Nata88 Buna ziua, Angajat in calitate de kinetoterapeut se afla in concediu de risc maternal, data nasterii probabila - inceputul lui iulie. Din 12 mai ... (vezi toată discuția)