avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tabără copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tabără copil

Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca însoţitor, ajutor pentru cadrele didactice.
În condiţiile existenţei autorităţii părinteşti comune, trebuie să informez tatăl copilului despre participarea la tabără, aceasta nefiind în timpul programului său de vizită? Menţionez că şi eu voi fi acolo, în grupul adulţilor.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Martonze, utilizator
Din punct de vedere strict legal nu cred ca este cazul,din punct de vedere uman,daca aveti o relatie ok cu celalalt parinte ar fi indicat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asigurati-va ca tabara nu coincide cu programul de vizitare, care e sensul rotatiei pamantului si al vietii noastre pe aceasta planeta. Daca nu coincide cu programul, amintiti-va ca totusi si dvs si copilul sunteti oameni liberi! Cititi legea speciala unde sunt enumerate, exemplificativ, cazurile in care, in numele minunatei autoritati parintesti comune, e nevoie de acordul ambilor parinti: tratamente medicale complexe/chirurgicale, felul invataturii etc. Mersul in tabara si in concediu in Romania inca n-au ajuns si astea la bunul plac al nerezidentului, dar timpul nu-i pierdut. Deci puteti pleca si fara sa-l anuntati.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
proastasatului, utilizator
Evident ca pentru mersul in tabara al copilului ar fi nevoie de acordul ambilor parinti.
In mod normal, daca la scoala a fost depusa decizia de autoritate parinteasca comuna nu ar trebui sa se plece cu copilul decat daca prezentati acord si de la celalalt parinte.
De ce nu doriti sa il informati?
Mersul in tabara si in concediu in Romania inca n-au ajuns si astea la bunul plac al nerezidentului, dar timpul nu-i pierdut.

Si aici va contrazic. E normal sa se informeze celalalt parinte unde ii pleaca copilul in concediu iar in cazul in care se doreste sa se treaca granita cu el ghiciti ce, e nevoie de acord si pentru acel acord trebuie sa prezinti toate documentele respectiv rezervari, bilete de avion.
Una este libertatea si alta incercarea de a ingradi un parinte sa-si exercite dreptul de parinte.
Deciziile referitoare la minor se iau de comun acord. O tabara este o decizie de comun acord.
E normal sa il tratati pe celalalt ca pe un partener in cresterea copilului.
Sau tatal poate afla si apoi tot Martonze se va plange pe acest forum ca iar e data in judecata.
E o decizie privitoare la minor, puteti sa mergeti pe burta sau puteti fi corecta.
Pentru binele copilului insa v-as sugera sa fiti corecta.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea mea era foarte simplă: dacă, în condiţiile plecării mele cu copilul în respectiva excursie-tabără, este o obligaţie legală să-l anunţ pe tatăl copilului.
În mod normal, între zilele de program, facem deseori deplasări în altă localitate, numai noi sau cu familii prietene şi nu este necesară informarea tatălui cu tot ce facem. Dacă deplasarea este împreună cu colegii de şcoală şi cu supravegherea profesorilor, dar sunt şi eu cu copilul, mai este necesară informarea tatălui, mă refer la obligaţia legală?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti pleca linistita. Legea nu va obliga sa-l informati, plecarea in tabara nefacand parte din tipul de decizii comune, enumerate exemplificativ de legea speciala.
Asa cum am specificat ma refer exclusiv la vacantele in Romania.
Pentru strainatate va trebuie acordul tatalui, asa cum am mentionat. Desi citata fraza in care am mentionat acest lucru, se pare ca tot nu a fost de ajuns pentru a si intelege continutul ei.
In astfel de cazuri, solicitati acordul, ca sa stie tatal unde "ii" pleaca copilul pe banii dvs, caci "posesia" copilului refera doar la drepturile tatalui, nu si la obligatii, mai ales cele de acoperire costuri, unde dvs sunteti si veti ramane castigatoare absoluta.
Dupa care, conform unicului model propovaduit de "tatici", veti fi data in judecata pentru infractiunea de neinformare despre tabara. hahahaha
Martonze draga, mai usor, mai din balon, ca nu merita mai multa preocupare subiectul, zau asa! E un buton dragut, ii zice "ignore". Folositi-l cu incredere. Caci caini latra, caravana trece (si trece, odata cu anii, odata cu taberele, vacantele etc)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)