avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Recuperarea contribuției de sănătate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Recuperarea contribuției de sănătate

Începând cu anul 2009 am fost luat în evidența cu diabet zaharat tip2 , iar eu personal nu am știut , căci fac parte din acel program CASS , și beneficiez de asigurare gratuită , și până în octombrie 2017 , am plătit din mâna asigurările , deși nu trebuia . Nimenea nu mi-a spus , nici medicul de familie , nici medicul diabetolog , că exista o lege prin care pot beneficia de asigurari gratiite . Acum că am plătit 9 ani , am înțeles că pot să primesc bani de la anaf inapoi 
Ex : Conform Legii nr. 225/2015, persoanele care beneficiau de calitatea de asigurat fără plată CASS şi au efectuat această plată a contribuţiei la sănătate vor avea dreptul să solicite ANAF restituirea banilor.
Noile prevederi stabilesc că restituirea se va face potrivit art. 117 din codul de procedură fiscală, cel care stabileşte şi regulile pentru restituirea sumelor achitate către stat.
Astfel, restituirea se face la cerere însă, dacă persoana respectivă, care trebuie să-şi recupereze banii, are datorii restante la bugetul de stat, mai întâi vor fi stinse acele datorii, urmând să-i fie restituită numai diferenţa, dacă aceasta există.
Dacă suma de rambursat este mai mică decât obligaţiile fiscale restante ale debitorului, aceşti bani vor fi trecuţi în contul acelor datorii, iar contribuabilul va trebui să suporte din propriul buzunar restul până la achitarea în totalitate a restanţei.
Dacă suma de rambursat este mai mare decât datoria acumulată la bugetul de stat, atunci contribuabilul va primi doar diferenţa.
Vă mulțumesc anticipat . Aștept răspuns . 
Pot primii banii înapoi ?

Alte discuții în legătură

Recuperare contribuției pentru sănătate, persoane cu diabet Începând cu anul 2009 am fost luat în evidența cu diabet zaharat tip2 , iar eu personal nu am știut , căci fac parte din acel program CASS , și ... (vezi toată discuția)
Am sau nu statut de asigurat al sistemului de sanatate? emilia0458 emilia0458 buna ziua,as dori sa intreb cum pot sa-mi platesc contributia la casa judeteana de asigurari medicale,deoarece in momentul de fata nu mai sunt in cimpul ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume cm de la fnuass cateldestept cateldestept In iulie 2012 am depus la CAS cerere pentru restituirea indemnizatiei de concedii medicale din FNUASS (impreuna cu toate anexele necesare). Banii nu i-am ... (vezi toată discuția)