avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Drona
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Drona

Buna seara,
In 21 Noiembrie 2017 am cumparat o drona cu camera. (DJI Mavic Pro).
Sunt fotograf in Oradea, unde in ce in ce mai greu sa gasesc comenzi datorita ca suntem foarte multi pe piata locala. Am cumparat drona (dupa ce am strans banii aproape 9 luni) cu speranta ca asa o sa mai pot da un plus in serviciile foto.
In magazinul de unde am cumparat nu am fost informat ca aceasta drona trebuie inregistrata.
In data de 03 Decembrie in Sfantu Gheorghe (eram la prietena mea) seara in centrul orasului am ridicat drona sa fac cateva cadre cu orasul iluminat. Nu am reusit sa ridic drona mai mult de 20m ca era o vreme putin cu ceata. Am decis sa-l cobor la sol Aveam deja drona in mina cand a aparut un angajat al Jandermirei. Am fost intrebat daca am drona inregistrata. Am raspuns ca nu stiam despre acest lucru ca trebuie sa fie inregistrata. Am fost condus la sectie, unde mi s-a confiscat drona. Intre timp s-a intocmit un dosar penal. Intrebarea mea este ca este o lege in care scrie ca se pot confisca dronele neautorizate?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Agavrilesei Alexandra , Alte profesii 13:40, 23 Aprilie 2018
Buna ziua, imi pare rau sa va informez dar cei ce comercializeaza astfel de produse nu au obligatia de a informa clientul despre cum si unde trebuie sa folositi acel obiect. Exista o legislatie bine pusa la punct la nivel European si una destul de ambigua dar severa in legislatia romana. Va puteti informa mai bine pe site-ul Autoritatii Aeronautice Civile Romane - AACR (www.caa.ro). Uzul dronei in spatii publice fara autorizatie si fara inregistrarea acesteia conduce sigur la confiscarea dispozitivului si deschiderea unui dosar penal. Sfatul meu este de a va cauta un bun avocat in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa alpinist utilitar pfa alpinist pfa alpinist buna ziua! Recent am deschis un PFA pe baza unui atestat de alpinism utilitar, cu codurile CAEN urmatoare: 8122, 4334, 4399. Doresc sa stiu ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Factura comerciala ce putere juridica are? Elyg Elyg Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am emis un nr de facturi catre o societate, mentionand pe fiecare factura penalizari in caz de intarziere a ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon anulata in mod fraudulos iceblow iceblow Buna ziua , saptamana aceasta am intampinat o problema care voi incerca sa o descriu in randurile de jos cat mai bine si in cat mai putine cuvinte. Pe data de ... (vezi toată discuția)