avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Predare permis conducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Predare permis conducere

Buna seara,

Am o intrebare legata de predarea/pastrarea permisului in conditiile in care am pierdut procesul la Judecatorie.

Povestea pe scurt este ca in Decembrie 2017 mi-am fost retinut permisul pentru neacordare de neprioritate, am contestat PV-ul si mi-am luat permisul inapoi. Pe 28.03.2018 (ieri) a avut loc sedinta procesului, proces pe care se pare ca l-am pierdut:
"Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.03.2018."
Intrebarea mea este, daca ma decid sa NU contest decizia (stiu ca trebuie sa predau permisul in 15 zile), de cand incepe numaratoarea celor 15 zile? De azi (29.03.2018) sau de la comunicare (asa cum apare in portal)? Mai exact, daca imi predau permisul de buna voie pe 9.04, este OK?

Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 02:04, 31 Martie 2018
Termenul de 15 zile in care trebuie sa predati permisul se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii.
Termenul de apel de 30 de zile se calculeaza de la data comunicarii hotararii la adresa dvs. de domiciliu.
In situatia in care nu formulati apel , hotararea va ramane definitiva la data expirarii termenului de apel.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii in termen de 15 zile legalizati hotararea si predati permisul impreuna cu un exemplar al acesteia .

Termenele de mai sus se calculeaza potrivit disp.art.181 c.proc.civ.
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
...........................................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
.............................................................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa (suspendare permis) alex113 alex113 buna seara,am vazut pe site-ul InfoDosar.ro ca mi s-a respins plangerea contraventionala ,doar ca am o nedumerire. \"\"Solutia pe scurt: Respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Predare permis dupa contestatie pierduta in instanta clau94 clau94 Buna ziua , pe scurt mi-a fost suspendat perimisul pe 3 luni, am facut contestatie si am pierdut. Am vazut pe site-ul judecatoriei decizia care poate fi ... (vezi toată discuția)
Am pierdut in prima instanta plangerea impotriva unui proces-verbal de contraventie. cum procedez cu permisul florinH florinH Buna ziua, Am fost sanctionat cu suspendarea permisului si am contestat procesul verbal. Iar luna aceasta (pe 18 Oct) am vazut pe site-ul judecatoriei ... (vezi toată discuția)