avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pasi de urmat dupa NUP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pasi de urmat dupa NUP

Buna ziua,

In urma unui accident rutier mi s-a retinut permisul de conducere. Am primit astazi prin posta rezolutia de NUP de la Parchet. Pana acum am circulat cu dovada. Care sunt pasii de urmat pentru redobandirea permisului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:24, 28 Octombrie 2009
Mergeti ordonanta la Politia Rutiera, o depuneti si vi se va elibera carnetul de conducere. In cazul Bucurestiului la sediul din Udriste cladirea noua chiseul nr. 4.
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. As mai dori sa stiu si daca eventualele sactiuni (suspendare permis, amenda contraventionala, etc.) se comunica prin aceasta rezolutie odata cu NUP sau ulterior?
NUP- ul banuiesc ca este in legatura vatamarea corporala, dar daca in P - V s-a constatat o contraventie la regimul circulatiei pe drumurile publice atunci suspendarea curge de la data comunicari. Mergeti totusi la politie si o sa va lamureasca acolo.
Au trecut 5 luni si eu nu am primit nici un PV si nici nu am semnat asa ceva.
Ma puteti ajuta cu un model de cerere de restituire a permisului in caz de NUP?
Presupun ca am nevoie de copie dupa NUP, buletin si dovada.
Cererea o formulati de mana, mergeti totusi la chiseu si daca este nevoie o formulati pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte nup mogos vali mogos vali Am primit de la parchet solutia cu n.u.p. As dorii sa-mi spune-ti daca imi va fii suspendat permisul in conditiile in care in luna martie 2009 am fost implicat ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat in alt judet marius-3532 marius-3532 Buna seara, mi-a fost suspendat permisul pe raza judetului Sibiu (eu fiind domiciliat in Bucuresti). Am contestat PV-ul si m-am dus cu certificatul de grefa ... (vezi toată discuția)