avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasare loc de munca-reprezentant vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasare loc de munca-reprezentant vanzari

Deplasarea de acasa la locul de munca si de la ultimul magazin vizitat acasa(sunt reprezentant vanzari pe 2 judete) e considerat ore de munca?
Cel mai recent răspuns: catapetro , utilizator 09:42, 9 Aprilie 2018
Prin Hotararea din 10 septembrie 2015, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a pus capat unor mari controverse in privinta calificarii juridice a timpului de deplasare de la domiciliu la primul client si de la ultimul client la domiciliu in cazul salariatilor care nu au un loc de munca fix sau obisnuit.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a statuat ca:

"Articolul 2 punctul 1 din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru trebuie interpretat in sensul ca, in imprejurari precum cele in discutie in litigiul principal, in care lucratorii nu au un loc de munca fix sau obisnuit, timpul de deplasare pe care acesti lucratori il consacra deplasarilor zilnice de la domiciliu la locurile in care se afla primul si, respectiv, ultimul client desemnati de angajator constituie "timp de lucru" in sensul acestei dispozitii.
[ link extern ]
Multumesc frumos de raspuns.O zi buna !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de deplasare-buna ziua, sunt inginer geodez si la actualul loc de munca imi ... Marianzmv Marianzmv Buna ziua, Sunt inginer geodez si la actualul loc de munca imi exercit profesia in diverse judete precum din regiunea de Sud-Vest. Mentionez ca sunt zile in ... (vezi toată discuția)
Recuperare timp de lucru irinoaia irinoaia Buna ziua! am urmatoarea situatie ;Angajatorul isi trimite angajatul intr-o alta locatie sa isi desfasoare activitatea pentru cateva ore dupa care sa revina la ... (vezi toată discuția)
Deplasari externe prelungite in weekend daniela.fiterau daniela.fiterau Se intampla cu ocazia deplasarilor externe , biletul de avion la plecare sau/sosire din/in Romania sa fie in weekend, datorita orarelor de zbor. Ce obligatii ... (vezi toată discuția)