avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Manager de transport marfa si contabil la aceeasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Manager de transport marfa si contabil la aceeasi societate

Pot si in acelasi timp manager de transport marfa si contabil pentru un SRL. Mentionez ca am obtinut deja certificatul de competenta profesionala pentru transportul rutier de marfuri si la baza sunt economist (am terminat ASE-ul Facultatea de Economie Generala).
Daca pot face acerst lucru, care ar fi procedura? (mentionez ca inca nu am niciun contract de munca cu SRL pentru care vreau sa activez ca manager de trabsport si contabil).

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 3 Aprilie 2018
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia doua c.i.m. cu acelasi angajator.
Si atunci ar fi necesar sa inchei 2 contracte de munca distincte pentru fiecare functie. Nu am cum sa cumulez intr-un singur CIM. Iar daca am deja un Cim pe 8 ore, nr de ore pe care il mai pot lucra ar fi 4?
Este necesar sa incheiati doua c.i.m. , cate unulpentru fiecare functie.

Potrivit unei pareri ,un c.i.m. cu norma intreaga si unul cu timp partial fiind vorba despre acelasi angajator.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca mai multi angajatori CristinaC91 CristinaC91 Buna seara, Pot sa inchei doua contracte de munca cu doi angajatori diferiti pentru pozitia de contabil sef cu o norma de 5 ore/luna pentru fiecare contract ... (vezi toată discuția)