avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... OUG nr. 25/2018 , art 56
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

OUG nr. 25/2018 , art 56

Buna ziua!
Am o scoala de fotbal pentru copii. As dori sa mi spuneti, va rog, daca eu ca si entitate nonprofit pot beneficia de aceasta ordonanta, si implicit sa pot primi sponsorizari si de la microintreprinderi, sau primesc doar
" „(11) Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii "
Va multumesc
Da, puteti beneficia.
Buna ziua!

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Am cativa colaboratori care detin microintreprinderi si ar dori sa faca sponsorizari, dar contabili lor le au spus ca nu pot deduce aceste sponsorizari din impozitul pe venit !!!
Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu cateva idei de cum se poate face acest lucru, daca se poate ?

O zi buna!
În ceea ce privește microintreprinderile, acestea vor putea beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venituri până la nivelul a 20% din impozitul pe venit aferent trimestrului în care au înregistrat cheltuielile respective.
Există și o obligație pentru aceștia: să declare beneficiarii sumelor respective pentru o monitorizare și un control al banilor alocați. De la momentul intrării în vigoare a OUG 25 / 2018, cota din impozitul pe venit poate fi acordată astfel:
2% pentru susținerea entităților non profit care se înființează și funcționează în condițiile legii sau a unităților de cult și burse private; sau
3,5% pentru susținerea entităților non profit și a unităților de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditați și care au cel puțin un serviciu licențiat
Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat, se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat, în următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.
Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări au obligația de a depune declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor, aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective, precum și, după caz, aferentă anului în care se scad sponsorizările reportate.
Termenele pentru depunerea declarației informative cu privire la beneficiarii sponsorizărilor ar urma să fie:
a) până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor;
b) până la data de 25 inclusiv a lunii următoare ultimului trimestru pentru care datorează impozit pe veniturile microîntreprinderilor;
c) termenele stabilite pentru declararea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor pentru societățile care se dizolvă cu sau fără lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderea doneaza 20% din impozitul datorat la bugetul statului? Marius Bretean Marius Bretean Va rog sa-mi spuneti daca mai este valabil pentru microintreprinderi sa doneze 20% din impozitul datorat la bugetul statului si care sunt conditiile si ... (vezi toată discuția)
In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat. elena_expert elena_expert In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat in noiembrie 2022. Valoarea casei de marcat este mai mare decat valoarea impozitului pe ... (vezi toată discuția)