dorians a scris:
Eu am prins cateva. Nu cred ca este incompatibilitate pt ca sustine concluziile propriului rechizitoriul. Am avut o "problemuta" cu compatibilitatea proc
Un hot a fost prins si batut de politisti (in sectie). Dus in fata proc pt prezentare iar acolo a inceput sa povesteasca. Procurorul s-a autosesizat si (avea si atributii in acest sens) a inceput treaba.
Av politistilor l-a recuzat (ancheta si furtul si violentele politistilor) pt acelasi motiv (parca) pe care l-ai spus. Initial s-a acceptat. Am facut plangere care a fost admisa. Deci in final a ramas ca nu e incompatibil...
In opinia mea ar putea fi vorba de incompatibilitate asa cum am aratat mai sus.
Dar sa stiti ca se intampla ca mandatele sa fie prelungite si dupa 31 de zile, asa ca...orice e posibil.
Aceasta problema cu incompatibilitatea nu am intalnit-o pana in prezent in concret.
Oricum nu poate fi vorba de litera a), intrucat nu se poate aplica prin analogie si la procuror.
Insa, ratiunea interesului se poate considera ca subzista.Nu sub forma baneasca evident.
Diferenta este intre procurorul devenit judecator si procurorul de sedinta este ca procurorul tot acuzator ramane iar ca judecatorul decide si trebuie sa fie impartial.
Procurorul se poate antepronunta fara probleme si fara a exista riscul obiectiv de a fi recuzat cu succes.
avocat Claudiu Lascoschi