avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate contesta calculul cheltuielilor și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate contesta calculul cheltuielilor și penalităților? Pe listele asociației nu apar 3 proprietari ai spațiilor comerciale de la parter

Pot contesta calculul cheltuielilor catre asociatie si a penalitatilor
,eventual anularea lor ,daca pe lista de cheltuieli nu apar 3 propietari ai spatiilor comerciale de la parter?Acestia nu au aparut pe lista de cheltuieli niciodata .O alta intrebare ar fi ,daca in adresa primita de la asociatie ,prin executor judecatoresc ,ar trebui sau nu sa apara scris si faptul ca datoriile mai vechi de 3 ani s-au prescris ?Lipsa acestei mentiuni ar putea atrage alte neplaceri ulterior achitarii sumelor pe cei 3 ani mentionati in adresa ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 04:05, 12 Aprilie 2018
Puteti solicita explicatii scrise presedintelui asociatiei atat cu privire la neincluderea unor persoane in liste, cat si la situatia debitelor mai vechi de 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Comform procedurilor juridice ,exista sanse de recalculare a cheltuielilor respectiv al penalitatilor?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata ce prevede L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

Dv aveti dreptul sa contestati valoarea cotei de intretinere impusa dv
Referitor la datoriile mai vechi de 3 ani s-au prescris ,raspunsul este conditionat de hotararea instantei de judecata
Recalcularea se paote face de catre asociatie (desi e mai greu de crezut) sau in urma unui proces in instanta si a efectuarii unei expertize contabile.
Da, puteți contesta.
Apoi, referitor la termenul de 3 ani.
Foarte multa lume invoca acest termen nestiind mai nimic despre prescripția extinctivă. Ideea este că, termenul de împlinire este unul relativ, întrucât există și suspendarea, întreruperea și împlinirea prescripției. Cu alte cuvinte, trebuie verificat daca termenul a curs neîntrerupt, daca nu a fost întrerupt, sau suspendat, că sa se poata implini acel termen de 3 ani.
In caz că nu, poate trece "n" ani și să nu se prescrie acea datorie.
Drept urmare, simpla trecere a unui termen de 3 ani, nu garantează și prescrierea sumelor datorate.

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere dupa 4 ani heiditzi heiditzi Mama locuieste in Galati. Este o femeie corecta si si-a platit la timp intretinerea. In luna februarie 2010 s-a afisat intretinerea pentru luna ianuarie. Si a ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre asociatia de proprietari iulianis iulianis Buna ziua, As dori o parere intr-o speta intre as. de proprietari si persoana mea. Pe scurt: avem un proces pe rol, pentru o datorie aferenta perioadei ... (vezi toată discuția)