Eu am stat cu parinti si sunt căsătorit de peste 20 de ani ,casa are două camere,noi am îmbunătățit camera unde stăm,si pe afară am făcut unele lucrări.acum după moartea tatălui vor sa ma scoata din casă , zicând că mama si 3 frati au m-ai multă parte din casă și eu sunt singur trebuie să le cedez obligatoriu.
Mama are 5/8, iar dvs si frații 3/8 (Dacă sunteți 4 in total, înseamnă 3/32 fiecare)
Nu sunteti obligat să renunțați la succesiune.
Faptul că aveti dreptul la 3/32, va transforma in coproprietar asupra casei, alături de ceilalți. Evident, după dezbaterea succesiunii.
Ceea ce înseamnă că unii fără ceilalți nu puteti decide nimic.
In afara de 3/32 , mai aveti si un drept de creanta asupra îmbunătățirilor aduse, pe care le puteti recupera in instanta (pe baza facturilor, chitantele și a altor probe)
Am fost la succesiune și nu ne-am înțeles la notar,acum vor să mă deie în instanță pentru acceptarea succesiunii,comform legii.Daca îmi puteți spune cum vor decurge procedurele.
Constructie casa
geo17263geo
As vrea sa construiesc o casa pe terenul tatalui meu .Nu am acte de proprietate pe acest teren . De fapt nu s-a dezbatut succesiunea de pe mama care este ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire
skeptic
Buna seara, apelez la ajutorul vostru in legatura cu o mostenire. Mama are tumoare la creier si situatia ei se inrautateste pe zi ce trece. In caz de deces ... (vezi toată discuția)