avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea varstei de pensionare pentru persoanele care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea varstei de pensionare pentru persoanele care locuiesc in zone poluate

Buna ziua. M-am pensionat anticipat anul trecut, in data de 1 februarie, cu o vechime in munca de 35 ani si jumatate, la varsta de 57 ani si 9 luni si dupa penalizarea de 21 % , mi s-a calculat o pensie de 728 lei! Intrebarea mea este daca pot beneficia de prevederile legii conform careia persoanele care au locuit cel putin 30 ani in zone poluate, au dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si daca da, cum se aplica in cazul meu. Mentionez ca locuiesc in Tg Muresde 35 ani si am muncit o viata in invatamant .
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:30, 11 Aprilie 2018
Nu mai puteti beneficia de reducerea de 2 ani.
Puteati sa beneficiati de aceasta reducere doar daca va deschideati dreturile cu 2 ani inainte de implinirea varstei standard.
Adica la 59 ani si 5 luni.
Mi se pare nedrept sa beneficiez de o pensie in cuantum de 728 lei, dupa ce am cotizat mai bine de 35 ani, iar o persoana care nu a contribuit deloc la fondul de pensii, sa primeasca 640 lei, cat reprezinta pensia minima garantata de stat !
Cuantumul pensiei nu are legatura cu acea reducere cu 2 ani a varstei standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, vă rog din suflet să-mi spuneți când ar putea ... ileana.ionascu@yahoo.com ileana.ionascu@yahoo.com Bună seara, Vă rog din suflet să-mi spuneți când ar putea să iese la pensie mama mea și la ce pensie se încadrează? Este născută în August 1965 ... (vezi toată discuția)
Pensionari si probleme juridice muntea_ileana@yahoo.ro muntea_ileana@yahoo.ro Beneficiez de pensie anticipata partial si de reducere de 2 ani la varsta de pensionare din legea 213\\2020,mentionez ca sant de gen feminin si am 56 de ani ... (vezi toată discuția)