avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model de cerere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model de cerere

Buna ziua,
am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am gasit.
Daca ma puteti ajuta va multumesc.
P.S. In cit timp de la depunerea cererii se elibereaza documentul?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:53, 26 Noiembrie 2010
Nu exista un model de cerere.
Mergeti la grefa instantei ( o sa va trebuiasca un timbru, dar nu mai stiu exact suma, intrebati grefierul), teoretic trebuie sa va elibereze hotararea pe loc ( fac o copie, pun timbrul si stampila, semneaza si gata).
nu stiu daca vreti o simpla copie pe care o scoateti doar cerand dosarul la arhiva si cerand sa se faca copia sau cred ca vreti legalizarea...
vicar a scris:

Buna ziua,
am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am gasit.
Daca ma puteti ajuta va multumesc.
P.S. In cit timp de la depunerea cererii se elibereaza documentul?




Dosar nr.........



Catre
JUDECATORIA ......



Subsemnatul...................., in calitate de .......in acest dosar, va solicit eliberarea unei copii de pe sentinta nr. ....../......., pronuntata in acest dosar cu aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila.


Atasati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru judicar de 0,15 lei.

Termenul de eliberare difera de la o judecatorie la alta.













Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Va multumesc!
Mi-a fost de mare ajutor acest model, chiar nu aveam inspiratie cum trebuie sa-l fac!
Dosar ..................

Termen .................

Domnule Presedinte,

Subsemnatul(a)...................................................., in calitate de ............................... va rog sa-mi aprobati eliberarea unei copii legalizate dupa sentinta/incheierea civila/penala nr. ..............., pronuntata in acest dosar cu aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila.

Data
Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei ...

Alte discuții în legătură

legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta cu mentiunea ''definitiva si irevocabila'' sorana_g sorana_g Buna ziua, cum procedez ca sa obtin de la Judecatorie o sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila ? imi puteti oferi un model de astfel de cerere ? ... (vezi toată discuția)
Pentru o simpla stampila este nevoie de o cerere? raluk_s raluk_s buna seara, As avea o intrebare, daca ma puteti ajuta... Doresc sa imi schimb buletinu, la buletine mi s-a spus ca imi trebuie stampila pe sentinta ... (vezi toată discuția)