avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere proces calomnie si insulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere proces calomnie si insulta

Buna ziua !
As dori un raspuns la urmatoarea speta : In calitate de presedinte asociatie de proprietari ,la una din sedintele de bloc, un proprietar m-a acuzat ( in fata tuturor) ca ies cu cainele afara si ca nu strang excrementele animalului spunand ca are fotografii cu momentul respectiv (o acuzatie off topic ,era sedinta de bloc).Acuzatiile sunt neadevarate din punctul meu de vedere. As dori sa stiu daca il pot actiona in proces civil pentru calomnie si insulta prin lezarea demnitatii şi onoarei persoanei mele aducandu-mi-se acuzatii neadevarate intr- o adunare publica.
Totodata as dori sa-i convoc ca si martori pe cei prezenti la acea adunare. Ce se intampla daca nimeni nu-si "aduce aminte" de incident ?
Cum ar trebui sa procedez. Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Django, utilizator
Cel mai recent răspuns: Django , utilizator 15:44, 11 Aprilie 2018
Puteti sa formulati o actiune civila,indicat este inainte de a face orice demers sa discutati cu posibilii martori daca sunt de acord sa va ajute depunand marturie in dosarul respectiv.Daca ii indicati fara a discuta exista posibilitatea ca declaratiile respective sa nu va fie de folos ,sa fie evazive etc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine .
In cazul in care nici unul dintre participanti la eveniment nu doreste sa depuna marturie sa inteleg ca demersul meu este nul ?
Adica cineva poate sa insulte o alta persoana in adunare publica si fara martori care sa ateste discutia respectiva ,chiar daca au fost prezenti, persoana acuzatoare poate sa nu fie trasa la raspundere ?
In consecinta ,nu am nici o posibilitate de a demonstra afirmatiile calomniatoare ale persoanei ?
Puteti solicita despagubiri, in temeiul raspunderii civile delictuale, insa trebuie sa si demonstrati prejudiciul cauzat.

Trebuie sa propuneti martori, in vederea audierii.

Succes!
Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula actiune conf.art.72-73 NCC precum si daune ptr.prejudicii morale/materiale, daca le puteti dovedi, sansele dvs.depind de probe,in primul rand martori.

Alte discuții în legătură

Calomnie adrianaro adrianaro in urma constructiei ilegale a unui gard in jurul blocului, am fost acuzata de 3 locatari , ca am depus plangere la politie si ei au fost obligati sa darame ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ContSters142651 ContSters142651 Luna trecuta am reclamat postarita de la mine din sat pt nerespectarea programului de lucru, comportament obraznic si amenintari.....Aceasta ca sa se razbune ... (vezi toată discuția)