avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare pensie urmas
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare pensie urmas

Buna ziua, va deranjez cu o scurta intrebare.O pensie de urmas poate fi executata silit?Cineva are o datorie la o banca si nu are loc de munca, dar are pensie de urmas.Aceasta se poate executa cu o treime cum prevede legea in cazul salariului?Sau este un abuz al recuperatorilor.Executare este de 400 de ron pe luna, deci pensia este undeva peste 1.200 ron.Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Bighydeva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:07, 13 Aprilie 2018
Pensia de asigurări sociale poate fi urmărită de creditori și executată silit în limitele legale stabilite prin ART. 729 Cod procedură civilă.

Creditorul dacă este unul singur, îi poate pune poprire pe maxim 1/3 din pensie.
400.000 este exact limita de poprire maximă legală de 1/3 din venit.
400 RON - scuze pentru greșeala de tastare a 3 zerouri în plus.
Mi-am dat seama, eu credeam ca pensia de urmas nu poate fi supusa executarii.Aveti idee daca se va plati si executorul?Sau doar cheltuielile de judecata?Alea sunt 600 de ron.Trebuie pe langa asta platit un executor sau firma de recuperari nu percepe alta taxa?Scrie pe undeva prin vreun act?Eu intreb pentru un prieten, nu am vazut actele cu ochii mei inca.
Debitorul suportă toate cheltuielile legate de executarea silită, aceste cheltuieli incluzând onorariul executorului și alte cheltuieli execuționale.

Cheltuielile legate de executarea silita sunt cam mari.
Creditorul trebuie să-și recupereze toți banii, deci și banii care l-au costat executarea silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine comite abuz în serviciu, executorul judecătoresc, sau casa locală de pensii`? - cui trebuie făcută plângerea penală pentru prejudicii în dauna persoanei`?? Dapix Dapix Angajații Casei de Pensii, refuză aplicarea ART. 729, ALIN (3), în cazul urmăririi silite a unei pensii de 526 lei, care este sub 50% din salariul minim ... (vezi toată discuția)
Popriri venituri provenite de la persoane fizice incautareadreptatii incautareadreptatii 1) Veniturile ocazionale, provenite de la persoanele fizice, intră și ele sub incidența art. 729 alin (1) lit. b) din Codul de procedură silită? Poate fi ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu mai mica de 1/3 din salariul net? ahairm ahairm Buna ziua! Se poate institui poprire pe salariu mai mica de 1/3 din salariul net? Salariatul m-a rugat sa ii retin o suma mai mica decat o treime.. Poprirea ... (vezi toată discuția)