avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre de bloc

Suntem o scara de bloc cu 40 de apartamente. Presedintele de bloc (care are si un depozit de materiale de cosntructie si care a venit cu o firma aleasa de el , pe niciun criteriu) a propus coborarea apometrelor de apa la parterul blocului. Pentru ca aceasta lucrare a facut-o si pe scara B, noi fiind A-ul, am vazut ca lucrarea presupune si spargerea ghenelor in 2 sau 3 locuri dupa caz.
Ce posibilitate are Presedintele, cu acordul unor locatari (24 din 40), sa-si cobore apometrele la subsol (spun ei ca sa nu se mai fure, desi 1m cub de fam, nu justifica aceasta lucrare ce ne costa aprox 900 lei (cu reparatiile ulterioare)?
Pentru ca conform Legii 241 trebuie sa existe UNANIMITATE! Ceea ce nu este!
A facut de 6 ori sedinta de bloc ca sa ne convinga sa o facem, unii nefiind de acord, pentru ca nu face lucrarea in mod legal: cu factura, contrac semnat,fara proect, el fiind prins in fapt ca a achizitionat niste cutii postale pe firma pe care o detine, in loc sa le ia prin asociatia de proprietari.
Poate sa coboare la parter doar unele dintre aceste apometre, ceilalti sa mananem cu ele in apartamente? Daca da, in ce conditii? Nu ar fi ni afara legii,pentru ca nu are unanimitate?
Mulumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:24, 12 Aprilie 2018
O solutie ar fi sa contestati la instanta Hotararea adunarii generale in 10 zile de la data la care s-a tinut . O alta solutie ar fi sa formulati si sa depuneti plangere penala impotriva presedintelui si a membrilor executivi pentru delapidare prin care sa solicitati (politiei si/sau Parchetului ) inclusiv efectuarea unei expertize contabile.
O solutie ar fi sa contestati la instanta Hotararea adunarii generale in 10 zile de la data la care s-a tinut
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007 Articolul 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.


Prin decizia de neconstitutionalitate nr. 670 din 18 mai 2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 25 alin. (4) si ale art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, CCR a dispus
1. Admite exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si constata ca sintagma *de la adoptarea acesteia* este neconstitutionala, exceptie ridicata de Gheorghe Alecsandrut, Angela Alecsandrut, Nicolai Lazari, Svetlana Lazari, Petru Secara si Geta Secara in Dosarul nr. 3.735/279/2008 al Curtii de Apel Bacau
Sectia civila, cauze minori, familie, conflicte de munca si asigurari sociale.
Publicata in Monitorul Oficial nr. 421/2011 - M. Of. 421 / 16 iunie 2011

@ceoana
La ce lege faceti vorbire ?
Asociatiile de proprietari sunt guvernate de disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care prevad ca hotararile in adunarea generala se iau cu majoritatea participantilor
Normele in domeniu prevad fara exceptie ca apometrele sa nu fie instalate in mediu umed cum este in subsol
Totodata locatarii nu au competenta sa modifice instalatia parte comuna de alimentare cu utilitati decat cu respectarea dispozitiilor in vigoare ,cu avizul furnizorului de utilitati,cu proiect tehnic ,autorizatie de constructie si certificat de urbanism care sa fie consemnate in cartea tehnica a imobilului
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - mutare apometre ceoana ceoana Suntem o scara de bloc cu 40 de apartamente. Presedintele de bloc (care are si un depozit de materiale de cosntructie si care a venit cu o firma aleasa de el , ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra spaþiilor comune StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Preşedintele şi administratorul blocului au convocat Adunarea Generală pentru a solicita aprobare de instalare a unei noi conducte de gaz metan, pentru ... (vezi toată discuția)
Presedintele a decis! lbm lbm Proprietarii apartamentelor decid in unanimitate vinderea uscatoriilor aflate la ultimul nivel in schimbul confectionarii unui acoperis. Presedintele ... (vezi toată discuția)