avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inchisoare cu executare pt distrugere?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

inchisoare cu executare pt distrugere?

Buna ziua.In luna decembrie 2017 am fost sicanat in trafic urmand un accident usor(l am lovit foarte usor in spate)in momentul acela intr un momemt de furie m am dat jos din autoturismul meu am luat o bata de tip baseball din portbagaj si am lovit geamul lateral fata pe partea soferului din lovitura geamul s a spart si cioburi din acel geam i au sarit pe fata provocandu i mici zgarieturi pt care a primit 3 4 zile ingrijiri medicale.Ulterior am incercat sa imi cer scuze dandu mi seama ce am facut dar acesta nu a dorit nici un fel de impacare a spus ca doreste sa ma duc la inchisoare nu are nevoie de scuze sau de bani(am incercat sa ii ofer pt.a si retage plangerea).In luna mai am primul termen de judecata pt distrugere art.253ncp (desi initial intelesesem ca ar fi si loviri si alte violente plus deranjarea linistii publice).As putea lua pedeapsa cu executare,mentionez ca nu am cazier nu am mai avut probleme cu legea.multumesc
Cel mai recent răspuns: dananatonela , utilizator 13:11, 14 Aprilie 2018
Bună ziua!

Pentru infracțiunea de distrugere în forma descrisă de dumneavoastră, pedeapsa e închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda. Așadar, da, există posibilitatea să luați pedeapsa cu executare. Însă pentru că spuneți că nu ați mai avut probleme cu legea, în astfel de cazuri cele mai multe instanțe dispun amânarea aplicării pedepsei (vedeți articolul 83 din Codul penal) sau suspendarea executării pedepsei (vedeți articolul 91 din Codul penal).

Foarte importantă în această situație va fi atitudinea dumneavoastră în fața instanței. Vă recomand să vă prezentați la termen, să recunoașteți fapta și să acceptați să faceți o muncă neremunerată în folosul comunității (o condiție pentru ca instanță să poată dispune una din cele două soluții de mai sus).
multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă m-am certat cu un individ și ma înjurat și chiar ma ... Patraulea11 Patraulea11 Dacă m-am certat cu un individ și ma înjurat și chiar ma amenințat am scos sabia doar casa îl Timorez nu l-am lovit absolut nimic am plecat am povestit ... (vezi toată discuția)
Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)
Dosar penal in calitate de inculpat costy172 costy172 Ma aflam in timpul serviciului pe tramvai, la patrunderea in intersectie un autoturism m-a depasit pe partea dreapta si a intrat in fata tramvaiului oprind sa ... (vezi toată discuția)