avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce se întâmplă dacă am emis chitanță în loc de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce se întâmplă dacă am emis chitanță în loc de bon fiscal?

Salutare.
Sunt fotograf și am un SRL-D neplătitor de TVA. La sfatul contabilei, am făcut facturi pe persoană fizică și am încasat banii cu chitanță.
Din discuții recente cu alți fotografi, am aflat că mi-ar trebui o casă de marcat și să emit bon fiscal.

Am citit OUG 28/1999 și nu prea mi-am regăsit activitatea mea de servicii fotografice în lista aceea de excepții.

Ce e de făcut? Există repercursiuni? Ce să fac în continuare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:47, 16 Aprilie 2018
Sa achizitionati o casa de marcat cat mai repede. Atentie insa ca de la 1 august se vor putea utiliza doar casele cu jurnal electronic : (5) Începând cu data de 1 august 2018, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau bon fiscal? Alina-Veronica Alina-Veronica Mi-am facut PFA pentru servicii de curatenie (cod 8121) si am auzit ca imi trebuie casa de marcat. Nu se poate elibera chitanta? (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice invatacel invatacel Buna ziua. Am o intrebare la dvs. Eu inchiriez garsoniere in regim hotelier si am multi clienti (majoritatea) persoane fizice. Pana acum am emis pt fiecare ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice adriana11 adriana11 este adevarat ca o persoana juridica nu mai are voie sa emita facturi unei persoane fizice? factura este insotita de chitanta...mi-a zis cineva ca doar bonul ... (vezi toată discuția)