Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Salutare.
Sunt fotograf și am un SRL-D neplătitor de TVA. La sfatul contabilei, am făcut facturi pe persoană fizică și am încasat banii cu chitanță.
Din discuții recente cu alți fotografi, am aflat că mi-ar trebui o casă de marcat și să emit bon fiscal.
Am citit OUG 28/1999 și nu prea mi-am regăsit activitatea mea de servicii fotografice în lista aceea de excepții.
Ce e de făcut? Există repercursiuni? Ce să fac în continuare?
Mulțumesc!
Sa achizitionati o casa de marcat cat mai repede. Atentie insa ca de la 1 august se vor putea utiliza doar casele cu jurnal electronic : (5) Începând cu data de 1 august 2018, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.