avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate vorbi de cumul de funcții doar în cadrul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate vorbi de cumul de funcții doar în cadrul aceluiași domeniu de activitate?

Se poate vorbi de cumul de functii doar in cadrul aceluiasi domeniu de activitate ? Daca o persoana are doua contracte de munca in invatamant, in total 1 norma si jumatate, vorbim de cumul de functii, iar daca are o norma in domeniul asistentei sociale si o jumatate de norma in invatamant nu este cumul de functii?
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: carmengheorghiu , utilizator 22:20, 13 Aprilie 2018
Este cumul de functii in ambele situatii.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi angajat la o firma si administrator la alta in acelasi timp sorinvilcea sorinvilcea Buna ziua, As dori sa stiu daca pot fi angajat full-time la o firma (8 ore/zi) si daca in acelasi timp pot fi administrator la o alta firma dar cu jumatate ... (vezi toată discuția)
Dacă o persoană ocupă funcția de contabil cu jumătate de ... Buiu Veronica Buiu Veronica Dacă o persoană ocupă funcția de contabil cu jumătate de normă la o școală, poate să ocupe, prin cumul, încă o jumătate de normă de secretar la ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii la bugetari bulzanv bulzanv buna ziua, bugetarii au voie la cumul de functii care este legea ? multumesc (vezi toată discuția)