avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare autoturism

Buna ziua! Doresc sa vand un autoturism unei persoane x. Persoana x vrea sa foloseasca aceasta masina pentru programul "Rabla". Problema ar fi ca masina este pe numele tatalui meu care a decedat si nu stiu cum trebuie sa procedez in acest caz pentru ca persoana x sa beneficieze de prima de casare. Va rog sa imi dati un sfat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:14, 27 Octombrie 2009
Dezbatei succesiunea , si procedati , totodata la imparteala bunurilor care alcatuiesc masa succesorala, prin buna invoiala , in fata notarului public .
(certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor , nu face dovada, insa , a dreptului de proprietate )
Sau in caz de divergente, numai in fata instantei de judecata.
Ulterior , daca , in conformitate cu partajul succesoral , veti detine dumneavoastra dreptul de proprietate asupra acesteia , o puteti instraina printr-un act sub semnatura privata.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Chiar si fara iesire din indiviziune poate fi vandut bunul, daca toti mostenitorii sunt de acord.
Ramirez1984 a scris:

Chiar si fara iesire din indiviziune poate fi vandut bunul, daca toti mostenitorii sunt de acord.

Corect , se poate instraina un bun indiviz daca exista acordul tuturor erezilor.
Imparteala imi pare eficienta sa clarifice ce /cat revine acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune alex333 alex333 Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ana08 ana08 Am cumparat un apartament pe numele tatalui meu,care a decedat recent.As dori sa stiu daca se poate scoate apartamentul din masa succesorala,inainte de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde o masina inainte sa se faca succesiunea M.simona M.simona Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni.are 2 masini pe numele lui.intrebare:Mama mea poate sa le treaca pe numele ei fiind cumparate impreuna adica de amandoi ... (vezi toată discuția)