avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consecinte luare in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consecinte luare in spatiu

Buna ziua!
Acum 2-3 ani am avut o relatie cu un baiat.
Lui ii expira buletinul,atat eu cat si el stateam fiecare la parinti.Mama lui era plecata din tara si nu avea cum sa vina sa-l ia in spatiu, asa ca s-a oferit tatal meu.
Noi ne-am despartit si as vrea sa stiu daca ar putea afecta cu ceva faptul ca el are adresa tatalui meu in buletin,ma refer la amenzi neplatite ,rate sau impozite .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: NicuTomescu , utilizator 21:29, 26 Aprilie 2025
Nu are legatura directa titularul de rol fiscal
In situatia in care persoana luata in spatiu nu isi achita eventualele amenzi,acestea sunt automat inregistrate la autoritatea fiscala responsabila adresei din CI unde titular de rol fiscal este proprietarul
Sunt frecvente situatiile in care persoane luate in spatiu care nicimacar nu locuiesc la respectiva adresa secundara nu isi asuma responsabilitatea sa achite amenzile si la un interval titularul de rol fiscal afla ca pe rolul sau fiscal se afla dosar de urmarire pentru diferite sume=amenzi,etc care in fapt nu ii apartin

Nu inteleg foarte bine exprimarea. Spuneti ca amenzile sunt "inregistrate" la rolul fiscal al proprietarului imobilului unde locuieste persoana amendata? Chiar daca asemenea practici ar exista, ar fi complet in afara legii. Cum ar putea vreodata sa fie obligat titularul de rol sa achite acea amenda?
Da,cam asa este nici eu nu inteleg treaba asta,avand in vedere ca neplata amenzii ar fi pe numele si cnp.ul acelei persoane.
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
MihailZC a scris:
Cum ar putea vreodata sa fie obligat titularul de rol sa achite acea amenda?

Simplu, printr-un abuz de drept. Printr-o "eroare". Printr-o "practica de colecatare fonduri", etc. Il someaza si-l executa la foc automat, ramanand ca titularul sa dovedeasca contrariu, ceea ce nu mai este asa de simplu.
Mi s-a intamplat mie asa ceva. Am avut pe cineva luat in spatiu care nu si-a platit impozitul auto. Am vrut sa vand proprietatea si nu mi se elibera certificat fiscal, oamenii de la ghiseu au abuzat, mi-au spus sa platesc ce era restant chiar daca nu era pe numele meu. Am chemat un avocat, a urcat el acolo si a rezolvat, nu stiu cum, insa m-a costat.

Alte discuții în legătură

Persoană luată în spațiu primește amenzi pe care nu le plătește. poate fi afectat proprietarul? lexev lexev Dacă un chiriaș, să zicem, își face carte de identitate cu domiciliul la adresa în care stă în chirie, adică este luat în spațiu de proprietar, apoi ... (vezi toată discuția)
Amenda la finante betmeniul betmeniul Daca cineva pe care l-am luat in spatiu (facut buletin) nu-si plateste amenzile, ma umfla pe mine la impozit? Voi avea probleme cand va trebui sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)
Radiere sau eliminare auto BogdanPL BogdanPL Va salut, Sunt persoana cu dizabilitate iar in anul 2012 fratele meu cu o copie de buletin de al meu m-a bagat printr-un fiscal auto la administratia ... (vezi toată discuția)