avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare c.i.m.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare c.i.m.

buna ziua ,revin cu cateva detalii despre modificarea cim.in luna august am lucrat normal,8 ore/zi pt ca eu nu stiam de trecerea la jum de norma.pe statele de plata pe luna august deja sunt trecuta la jum de norma,am refuzat sa semnez statul pt ridicarea salariului.gresesc daca as semna pt a-mi ridica salariul?daca se ajunge in instanta se poate spune ca am fost de acord cu acea decizie(desi nu am semnat-o nici pana azi) odata ce am ridicat salariul pt jum de norma?care este termenul de a da in judecata pe presedintele soc?.decizia de modificare am primit-o pe 19sept 2009.
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 11:44, 28 Octombrie 2009
Ptr contestarea deciziei aveati termen 30 de zile de la data comunicarii.

Deci, acum aveti termenul depasit.
si nu se mai poate face nimic?sunt obligata sa semnez actul aditional?
1. Daca nu ati semnat inca actul aditional, termenul de 30 de zile decurge de la data semnarii lui.
2. Ati facut sesizare la ITM si ce raspuns ati primit?
Orice modificare a contractului de munca se face numai cu acordul salariatului, prin semnarea unui act aditional.
Daca nu ati semnat un astfel de act aditional, ei nu puteau sa va modifice contractul de munca in ceea ce priveste norma de timp de lucru de la 8 la 4 ore.
Cereti sa va arate actul aditional prin care s-au facut aceste modificari, iar daca pe el nu este semnatura dvoastra vedeti care sunt pasii de urmat.
Nu este posibil ca acel contract de munca sa fi ramas nemodificat, dar sa fi fost pontat numai 4 ore, restul fiind concediu fara salar? Verificati si aceasta posibilitate, iar apoi vedeti ce trebuie sa faceti daca este asa.
nu am semnat acel act aditional de modificare a contractului de munca si el nu a ajuns la itm.in cartea mea de munca nu apar modificari.nu stiu cum i-au primit statele de plata la itm fara act aditional.nu am facut sesizare la itm pot s-o mai fac acum,sau e tarziu?va multumesc.

Alte discuții în legătură

Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
Munca la gri otto2007 otto2007 cum poate fi stopata si dovedita munca la gri? x a incheiat un contract de munca pe 8 ore/zi.Dupa 4 luni, odata cu criza, patronul face un act aditional si ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca ContSters108986 ContSters108986 pe statutul de plata din luna august am fost trecuta cu jum de norma desi nu am fost anuntata de acest lucru nici verbal si nici in scris abia pe 18 sept am ... (vezi toată discuția)