buna ziua ,revin cu cateva detalii despre modificarea cim.in luna august am lucrat normal,8 ore/zi pt ca eu nu stiam de trecerea la jum de norma.pe statele de plata pe luna august deja sunt trecuta la jum de norma,am refuzat sa semnez statul pt ridicarea salariului.gresesc daca as semna pt a-mi ridica salariul?daca se ajunge in instanta se poate spune ca am fost de acord cu acea decizie(desi nu am semnat-o nici pana azi) odata ce am ridicat salariul pt jum de norma?care este termenul de a da in judecata pe presedintele soc?.decizia de modificare am primit-o pe 19sept 2009.
in declaratiile lunare apar cu norma intraga asa a considerat contabulul ca e corect odara ce nu am semnat act aditional.poate fi sanctionat contabilul?
Nu-mi dau seama cum se poate, fiind pontat cu 8 ore la un nr de zile lucratoare din acea luna corect sa rezulte un salar de baza mai mic (la jumatate cum sustineti dvoastra).
Faceti sesizare la itm, vor trebui sa rectifice stat plata si sa va plateasca diferenta. Analizati inainte daca merita.
Privitor la problema ridicata de dumneavoastra, sesizez doua aspecte la care va voi raspunde distinct:
1. Incasarea drepturilor salariale (chiar daca sunt diminuate)
Puteti sa semnati statul de plata (daca incasarea drepturilor salariale cuvenite este conditionata de acest fapt), dar aveti posibilitatea de a contesta pe cale administrativa modul de stabilire si calcul a drepturilor salariale aferente acelei perioade (face o sesizare catre conducerea unitatii prin care le aduceti la cunostinta aceasta eroare si cereti repunerea in drepturi, vedeti ca sesizarea sa fie trecuta prin registratura).
Daca nu primiti in termen de 30 zile raspuns din partea angajatorului, va puteti adresa ITM cu o sesizare in acest sens, pentru a se efectua un control si pentru a fi repusa in drepturi.
2. referitor decizie de modificare a contractului individual de munca(CIM):
modificarea unilaterala a CIM, in ceea ce priveste durata muncii (de la 8 la 4 ore) sau salarizarea (diminuarea acesteia), nu poate fi facuta de catre angajator printr-o decizie. Aceasta modificare se poate face numai cu acordul ambelor parti printr-un act aditional la CIM. Daca ati primit o decizie in acest sens, aceea este nula de drept si nu poate produce efecte juridice. Va puteti adresa unei instante care sa constate nulitatea acesteia si care va decide repunerea in drepturi. Va recomand ca la adresarea catre instanta, sa nu uitati sa mentionati plata drepturilor salariale cuvenite conform clauzelor initiale ale CIM.
Munca la gri
otto2007
cum poate fi stopata si dovedita munca la gri?
x a incheiat un contract de munca pe 8 ore/zi.Dupa 4 luni, odata cu criza, patronul face un act aditional si ... (vezi toată discuția)