avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Gratar electric/gaz pe balconul blocului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Gratar electric/gaz pe balconul blocului

Buna,
Am un balcon la etajul 2 al blocului. Am vrea sa instalam un grill pe acel balcon.
Nu modelul cu lemne, care sa faca fumul specific ci doar unul pe curent sau gaz. Astfel, mirosul produs va fi exact ca acel care ar fi emis de pregatirea mesei in bucatarie pe curent sau gaz. (daca imi fac steak-ul pe aragaz si scot mirosul pe hota si geam sau il scot 50cm mai la dreapta direct de pe balcon, ar trebui sa imi deranjez la fel de mult vecinii...)
Intrebarea mea este: exista legislatie care sa imi interzica montarea unui grill electric in balcon? Dar in ceea ce priveste unul pe butelie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:36, 16 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt aplicabile prevederile din legea picnicului chiar daca dvs. doriti sa transformati balconul in zona de picnic.
www.avocatnet.ro/articol_404...
In afara de disconfortul pe care l-ati crea vecinilor puteti avea surprize din partea politiei locale, Agentiei teritoriale de mediu si nu in ultimul rand din partea pompierilor - ISU la prima sesizare facuta de vecinii carora le creati un disconfort.
Mirosurile de la bucatarie se colecteaza prin hote montate deasupra aragazelor la cosuri de aerisire prevazute cu aerisire fortata/ ventilator sau dirijate la inaltime.
Intr-o lume civilizata, nu se gateste in bucatarie cu geamul deschis ci doar cu hota pornita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este permis
Normele ISU interzic cu desavarsire
Legea picnicului nu se poate aplica pe balcoane...

Din articol:
Art. 1. - Prezenta lege reglementeaza activitatile de picnic, desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/ sau al unitatilor administrativ-teritoriale.

Art. 2. - Prezenta lege are ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.
etc.

În opinia mea nu aveți ce să pățiți, presupusul disconfort creat vecinilor cu mirosul nu este sancționabil dpdv legal. Instalarea unui grătar electric sau pe gaz pe balcon nu e cu nimic diferită de montarea unei mașini de gătit omolgate (nu faceți foc deschis cu lemne sau alt combustibil) iar asta nu v-ar putea-o interzice nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator scara de bloc! sorin_marinas sorin_marinas buna seara, as dori cateva informatii, daca se poate si daca cineva cunoaste, in legatura cu uscatorul/balconul de pe scara blocului, si anume: daca ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Gazele de la hota vecinului Cristian101 Cristian101 In cazul in care vecinul de la etajul inferior are aragazul montat pe balcon si aerisirea de la hota aragazului este iesita sub geamul de la balconul meu ... (vezi toată discuția)