avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscator scara de bloc!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscator scara de bloc!

buna seara, as dori cateva informatii, daca se poate si daca cineva cunoaste, in legatura cu uscatorul/balconul de pe scara blocului, si anume:
daca proprietarul unui apartament are iesirea/aerisirea de la debara/bucatarie unde se gateste pe balcon/uscator, si cineva pune rufele la uscat si le ia de acolo imbibate cu miros de mancare, exista posibilitatea sa fie obligat sau constrans sa isi monteze burlan de aerisire care sa devieze mirosul in afara balconului, de catre ceilalti locatari de pe palier/ etaj ? multumesc !
Cel mai recent răspuns: sorin_marinas , utilizator 14:17, 5 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa clarificam
Proprietarul are aragazul in debara ,balcon ,uscator sau in bucatarie ?
Uscatoria este parte comuna si conform dispozitii in vigoare proprietarii nu au dreptul sa modifice destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Montarea de burlane nu este permisa la imobilele de locuit in comun decat daca este prevazut in proiectul constructiei
este un uscator situat la etajul 2, iar locatarul are fereastra de la bucatarie in afara balconului, cum este si normal, dar in bucatarie exista o debata cu un gemulet unde are si aragazul si deci unde se si gateste!
P.S. este vorba de un burlan de maxim 1m ca acelea care se monteaza la hota de bucatarie.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2015
sorin_marinas, utilizator
E greu de inteles ceea ce vreti sa spuneti. Nu stiu cum a reusit un constructor sa amplaseze "fereastra de la bucatarie in afara balconului" asa cum spuneti dumneavoastra. Nu pot nici macar sa desenez o fereastra in afara balconului, nu are pe ce se sprijini acea fereastra atat timp cat balconul este deja in afara peretelui blocului sau in cel mai bun caz la nivelul blocului, la nivelul peretelul vertical al apartamentelor.

A facut cineva, vecinul cu balconul sau cu uscatorul vreo modificare constructiva fata de ceea ce a facut initial constructorul blocului?
am inteles :)
as avea unde sau cui sa trimit o poza cu pozitionarea balconului/uscatorului ?
In mod normal nu se gateste in debara. Ca proprietarul respectiv s-a inghesuit acolo cu aragazul si ca hota respectiva tre' sa scoata toate alea, este o modificare pe care trebuie sa o gestionati intre dvs. Adica acel burlan despre care vorbiti, poate sa va scoata din necazul imbibarii cu mirosuri de mancare a rufelor puse la uscat.
Incercati ca acel burlan sa fie un pic mai lung cu 30-40 cm spre exterior si sa fie prevazut cu clapeta de evacuare. Daca hota are si un sistem de ventilatie, s-ar putea sa fie indeajuns...

Alte discuții în legătură

Uscator scara de bloc! sorin_marinas sorin_marinas Legat de intrebarea mea de aseara cu uscatorul scarii de bloc, mentionez ca este un uscator situat la etajul 2, iar locatarul are fereastra de la bucatarie in ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Lamurire buna ziua, am o mica problema si nu stiu cui sa ma adresez, ... Paul2017 Paul2017 Lamurire Buna ziua, Am o mica problema si nu stiu cui sa ma adresez, locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele, eu locuiesc la ultimul nivel. De ceva timp cei ... (vezi toată discuția)