avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare hota.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare hota.

Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire?
Este legal acest lucru?
Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în bucătărie si living de la mine cand fac mancare, pentru că la dumnealui bucătăria este unită cu livingul , el având mai nou bucătăria în balcon.
Ma gandesc ca au astupat si aerisirea pe bloc.
Mentionez ca locuiesc la etajul 1 .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Costy16, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paul2017 , utilizator 11:46, 9 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu pentru ca tot mirosul de la dumneavoastra din bucatarie va ajunge la vecin incalcand art. 603 C.Civ.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este de preferat sa instalati evacuare hota aragaz la aerisirea generala,deoarece veti cauza neajunsuri tuturor locatarilor racordati la acea aerisire
In cazul in care sunt sesizate autoritatile in drept acestea pot aplica sanctuni pecuniare
Aerisirea generala a fost proiectata pentru a a sigura tirajul/aerisirea generala intre subsolul tehnic ,apartamente si exteriorul constructiei
Este diferenta seminificativa intre tirajul normal aer si introducerea de gaze,mirosuri prin tiraj fortat asigurat de sistemul de evacuare al hotei
Aerisirea generală a fost proiectată pt. a se asigura aerisirea ap. in caz de scurgeri de gaze in general . Că unii mai ajung să se lege de evacuare cu hote ține de asociație cat li se permite , au fost cazuri cand s-au racordat cu canalizarea la țeava de apă fluvială a blocului .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca blocul dvs. este prevazut cu cos de aerisire separat pentru bucatarii si cu evacuare fortata (ventilator montat pe cos) puteti lega hota dvs. la acest cos.
Uitați mai jos ce zice acest domn, vizavi de racordare hota pe aerisire la bloc.

Directorul Serviciului vanzari locuinte al Administratiei Fondului Imobiliar, Mihai Enachescu (foto), sustine ca aveti dreptul sa racordati hota aragazului la sistemul de aerisire al blocului. Problema este ca trebuie rezolvata mai intai situatia in cazul locatarilor care au obturat coloana de aerisire. „Trebuie sa sesizati inspectorii Primariei de sector, iar in cazul in care nu se ia nici o masura pentru refacerea aerisirii, considerandu-se ca este totul in regula, puteti monta hota fara probleme', spune Mihai Enachescu.

Alte discuții în legătură

Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Evacuare hota julien_slbz julien_slbz Un vecin ( daca poate fi numit astfel ) de la un etaj inferior a introdus pe ghena comuna evacuarea de la hota...evident, toate mirosurile le suporta zilnic ... (vezi toată discuția)
Racordare hotă la coloana aerisire bucatarie Pintilievalentinmarian Pintilievalentinmarian Doresc sa stiu daca am voie sa racordez o hota la coloana de aerisire a bucatariei? Nu am gasit nicaieri daca este specificat. (vezi toată discuția)