Citez din procesul verbal "Propietari de ap au fost convocati in sedinta pentru stabilirea modului de plata al firmei decuratenie.Majoritatea a decis ca aceasta suma sa se imparta pe numarul de persoane.In incheierea p.v. se mentioneaza ca adunarea generala va hotari ce se aproba deoarece este forul tutelar de a decide." Este corecta aceasta decizi?
@drmp,
Legea permite si lasa la latitudinea as. prop. mai multe posibilitati de repartizare a unor servicii. Iata, daca discutam acum despre serviciile de curatenie, incheiate cu o firma specializata si asociatia a negociat un anumit pret pe apartament (este un procedeu agreeat de aceste firme), asociatia poate face repartizarea costurilor cu serviciile de cureatenie, proportional cu cpi a fiecarui proprietar sau, asa cum s-a negociat cu firma, adica lei/apt./luna si nu se supara nimeni, mai ales daca acest lucru este hotarat in AG a membrilor, in decizia com. ex. sau aceasta chestiune este prinsa in acordul de asociere.
Se stie ca firmele de curatenie executa aceste servicii si in exteriorul blocurilor, cand notiunea de cpi diferita a proprietarilor nu mai are ce cauta.
Apoi,informatiile sunt si mai usor de urmarit si tinut minte (stiu ca am de achitat curatenia, 6,00 lei/luna, nu 5,87 lei sau 6,23 lei/luna), intelegeti? Mai mult, Legea permite acest mod de repartizare. Eu il gasesc mult mai practic. Sigur, ca suma totala a unui contract o pot repartiza si dupa nr. de la pantofi a fiecarui proprietar, pentru ca nu muncesc mai mult sau mai putin pentru o repartizare dupa cpi sau pe apartamente.
Cred ca am raspuns intrebarii initiatorului acestui topic, cu mentiunea ca AG a membrilor emite hotarari, iar com. executiv emite decizii.
Da e adevarat,contractul e pret fix,nu e stabilit pe persoane sau apartamente.Repartizarea in cazul acesta ar trebui facuta dupa cpi si nu pe numarul de persoane care locuiesc.Nici o firma de curatenie nu incheie contract pe numarul de persoane.Vom ajunge sa punem la intrarea in bloc semnul cu accesul persoanelor straine interzis sau cu exceptia riveranilor