avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare geamuri cu tamplarie PVC pe casa scarii fara a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare geamuri cu tamplarie PVC pe casa scarii fara a imi da acordul.

Buna seara.
As dori sa-mi spuneti daca Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul de a decide montarea geamurilor cu tamplarie PVC (probabil si usa la intrare) pe casa scarii in blocul unde locuiesc, fara a fi intrebat, fara a sti ceva in acest sens. Probabil mai tarziu mi se va impune pe lista cheltuielilor sa suport toate aceste costuri.
Geamurile actuale sunt aceleasi de cand a fost construit blocul, nu sunt in cea mai buna forma, dar nici nu necesita o imediata schimbare. In plus, nu sunt genul care se opune imbunatatirilor, insa nu tolerez aceste masuri comuniste (este o metoda practicata de presedintele asociatiei) si as dori sa stiu ce pot face daca mi se va impune ulterior sa suport costurile inlocuirii geamurilor si a usii de la intrare, fara acordul meu. Va multumesc mult pentru orice sfat ajutator.
Cu stima,

Adrian.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
AdrianZet, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:23, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru intretinere si reparatii parti comune nu este obligatoriu acordul tuturor proprietarilor
Comitetul executiv este competent sa decida masurile necesare pentru asigurarea bunei functionari a partii comune de instalatii si constructii din imobil
De regula se solicita acordul proprietarilor pentru lucrarile care implica un efort financiar sporit cum ar fi reabilitarea energetica,inlocuiri de instalatii caldura sau apa
Multumesc pentru raspuns. Sunt obisnuit sa nu mi se ceara niciodata acordul pentru orice se face in aceasta scara, insa macar sa fi fost informat de aceste modificari, sa stiu cum gestionez banii. Pe langa incompetenta socanta a Presedintei asociatiei, am platit deja cativa ani pierderi de apa potabila (in medie de 30mc lunar pierderi pe scara) plus alte imbunatariri inutile (placarea peretilor si pardoseala la intrarea in bloc cu piatra naturala, lucrare efectuata de un locatar din bloc (urmand ca mai apoi sa se acumuleze apa la intrarea in scara dupa fiecare ploaie), lucrare ce a fost suprataxata, impusa la plata si efectuata tot asa, fara a fi fost informat). Daca lucrarea X costa in mod normal 20 lei, fiind efectuata in scara mea de bloc, costul lucrarii X este de regula 200lei in actele Presedintei de asociatie,(proprietara a 2 imobile in scara mea de bloc) care este si Judecator si Calau si orice vrea dansa.
Ideea este ca in scara 3 apartamente nu sunt locuite si aceste costuri vor creste cand se divizeaza in 7 si dupa mai multe facturi medicale ridicate, nu pot suporta acum si aceste costuri impuse doar ca un moft al Comitetului executiv care face abuzuri de cand exista.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
AdrianZet, utilizator
Cheltuielile de acest tip, se impart in functie de metri patrati utili, nu conteaza daca un apartament este sau nu locuit, toti vor platii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul in calitate de proprietar sa va depuneti candidatura pentru exercitarea responsabilitatii de reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Calitatea de reprezentant legal al asociatiei de proprietari implica eforturi,demersuri care nu sunt vizibile si care nu se consemneaza in lista d eintretinere-asta in cazul unui presedinte de asociatie care exercita atributiile aferente functiei cu respect ,cu buna credinta si in limitele prevederilor in vigoare
Referitor pierderi apa potabila
1- Nu este responsabil presedintele de asociatie de inregistrarea de supliment consum utilitati
2-Nu ati achitat supliment utilitati exclusiv dv
referitor la modalitatea de repartizare cheltuieli de intretinere
Pentru corecta si completa dv informare,trebuie sa cunoasteti ca proprietarul este obligat sa achite cotele lunare d eintretinere-inclusiv cele comune chiar si in cazul in care nu locuieste efectiv in imobil
Daca presedintele este incompetent,dupa cum a fost ales tot asa poate fi demis
nu s-a nascut presedinte si nu va dainui pana la obstescul sfarsit exercitand responsabilitatea d epresedinte de asociatie
A fost ale ca urmare a increderii majoritatii participantilor la adunarea generala
Daca apreciati ca prestatia presedintelui nu se ridica la nivelul pretentiilor si exigenteloir dv,aveti dreptul sa verificati daca si alti proprietari se alatura aprecierilor dv si daca intruniti 20% dintre locatari puteti sa convocati adunare generala sa supuneti discutiei activitatea presedintelui de asociatie,sa va anuntati interesul sa exercitati dv responsabilitatea de presedinte de asociatie
Multumesc pentru raspunsuri. Sunt multe de zis in acest sens, dar ca sa punctez doar cateva dintre neregulile ce au loc aici, voi da doar cateva exemple:

- sunt minoritate in aceasta scara de bloc, deoarece acele pierderi de apa mentionate mai sus nu au fost de fapt pierderi de apa (o familie din bloc, care se afla in relatii foarte bune cu Presedinta de asociatie s-a racordat ilegat la reteaua de apa curenta si a consumat cu nesimtire. Dupa repetate reclamatii a venit comitetul executiv si a descoperit unde se pierdeau acei metri cubi de apa ani la rand si totusi nu s-a intamplat nimic. Doar ii adauga acelei familii cate 1 metru cub in plus lunar.
- alta familie din bloc au facut incalzire prin pardoseala, racordandu-se ilegal la instalatia de incalzire centralizata si declarau 2-3 unitati lunar (avand toti repartitoare). Presedintele asociatiei stia acest lucru si a ales sa il ignore 2-3 ani.
- cele 2 familii mai sus mentionate cu Presedinta de asociatie si inca o familie, si-au amenajat parcari private, defrisand cativa copasi, eliminand complet gardul viu si ocupand abuziv spatiul verde comun al blocului. Acestia sunt majoritatea si dupa cateva sesizari la Primarie, nu s-a solutionat nimic. Acesti locatari sunt foarte solidari si ei decid totul. Or, ce sanse as avea eu sa ajung a exercita responsabilitatea de presedinte cand majoritatea locatarilor sunt cei care fac abuzuri in frunte cu Presedintele asociatiei?!

Alte discuții în legătură

Buna seara! suntem o asociatie care este formata din doua scari ... rududoo rududoo Buna seara! Suntem o asociatie care este formata din doua scari de bloc, ambele scari avand utilitatile separat. Asociatia a fost constituita in anul 1999 si ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)