avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor. Cum e posibil ca, după ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor. Cum e posibil ca, după ce două instanțe au acordat drept de vizită doar la domiciliul mamei, în apel să se câștige drept de vizită extins?

Bună seara! Am o mare nelămurire: cum este posibil ca două instanțe sa nu dea dreptul tatălui sa ia copilul la domiciliul sau, dar să îl viziteze la domiciliul mamei, iar în urma apelului făcut de el, sa i se dea copilul un weekend pe lună, 5 zile in vacanta de Crăciun și 15 zile in vacanta de vara? Menționez că tatăl este alcoolic, locuiește singur, nu a stat niciodată cu copilul, care acum are aproape 3 ani. ( De un an suntem despărțiți). Va rog sa îmi dați un sfat. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 23:29, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@melissa
Din pacate, in multe cazuri cand mamicile nu au chef ca tatal sa aiba o legatura cu copilul invoca ca ba este alcoolic, ba violent, ba iresponsabil desi nu este cazul. Nu stiu cat de alcoolic este sau nu domnul, dar daca reprezinta un pericol pentru copil solicitati ajutorul DGASPC pentru monitorizare.
gi-jane2, moderator
Mama a scris ca tatal e alcoolic. Noi raspundem informatiilor oferite, nu avem cum verifica realitatea acestora. Daca luam de bun ca tatal e alcoolic, copilul e in pericol cu un alcoolic. Daca mama minte sau exagereaza noi nu avem de unde sti. Cum tatal nu e pe forum, noi putem raspunde exclusiv in functie de afirmatiile mamei. Punct si de la capat!
DGASPC-ul nu va poate ajuta cu nimic deoarece nici nu e instanta sa modifice programul, nici agent de circulatie sa-l supuna testului pentru alcool. Reveniti la realitate va rog,
gi-jane2, moderator
Am motive sa chestionez afirmatiile userului cu atat mai mult cu cat instanta superioara nu le-a luat in seama.
gi-jane2, moderator
Mama a scris ca tatal e alcoolic. Noi raspundem informatiilor oferite, nu avem cum verifica realitatea acestora

Nu, nu verificam noi realitatea acestor cuvinte, o verifica instanta care a decis ceva.
E simplu.
Mama nu vrea sa dea copilul la programul de vizita pentru ca ea considera ca tatal e un oericol. doar ea, atentie.
Apoi, cand va avea loc executarea silita ghiciti cine va fi prima in poarta frangandu-si mainile ca ea vrea ,copilul e cel care nu doreste.

În condiţiile legilor actuale care guvernează acest aspect, mama nu are de ales decât să forţeze copilul să plece cu tata şi cu martorii , pe care presupun, că îi va duce la preluarea copilului.
Viaţa e grea şi e bine ca minorii să se obişnuiască din fragedă pruncie că unde-i lege, nu-i tocmeală.

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)