avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare societate cu imprumut activ
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare societate cu imprumut activ

Bună ziua! Am o firmă pe care doresc să o închid. În actele societății avem un împrumut către o terță persoană, în baza unui contract de împrumut; persoana respectivă este din afara țării și nu am mai reușit să luam legătura cu ea, și din ultimele informații se pare ca ar fi decedat. La cine ar trebui să apelez? La un avocat sau la un lichidator?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 12:12, 19 Aprilie 2018
Daca sunteti asociat unic si societatea nu inregistreaza nici un fel de debite, va puteti descurca singura, eventual cu ajutorul contabilului, in ceea ce priveste dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu prima data as incerca sa obtin o hotarare prin care sa inlatur debitul, de exemplu pot invoca prescriptia.

Abia dupa aceea as trece la dizolvare si lichidare. Ar fi mult mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl lnegreanu lnegreanu Suntem doi asociati (sot si sotie) la un SRL si am vrea sa-l inchidem sau sa-l vindem.Cine ne poate da sugestii am vrea sa stim ce ar fi mai rapid, usor si ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)