avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Simplificarea Legilor privind Achiziţiile Publice şi ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Simplificarea Legilor privind Achiziţiile Publice şi înfiinţarea Unităţii de Achiziţii Centralizate

Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice a pus în dezbatere publică pachetul de simplificare a legilor privind achizițiile publice, precum și două proiecte de acte normative de înființare a Unității de Achiziții Centralizate.

Cele două pachete legislative cuprind patru proiecte de acte normative :

1. Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice;

2. Ordonanța de Urgență a Guvernului privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate ca unitate de achiziții centralizate;

3. Hotărârea de Guvern privind modificarea și completarea normelor metodologice de aplicare a unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice;

4. Hotărârea de Guvern privind normele de aplicare a Ordonanței privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

Detalii aici : [ link extern ] /

Precizez ca acest Pachet de Legi are impact si va aduce modificari si actualizari inclusiv in domeniile financiar, juridic, comercial, contencios administrativ si altele conexe Legislatiei din domeniul Achizitiilor Publice.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
Ovidiu Slimac, Expert achizitii publice

Alte discuții în legătură

Contract ContSters359110 ContSters359110 Imi spuneti va rog un contract de lucrari intocmit de o institutie publica locala (cons judetean) si publicat in SEAP ce text de lege sta la baza intocmirii ... (vezi toată discuția)
Deconcentratele nu mai pot face face achizitii decat prin oficiul national pentru achizitii centralizate? toganel9999 toganel9999 Va rog sa mă lămuriți dacă, după intrarea în vigoare a HG nr. 119/2019, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Legi Alisssia Alisssia Unde sunt enumerate sau care sunt [u]toate[/u] legile care se aplica pentru operatorul economic in achizitii publice? (vezi toată discuția)