avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Deconcentratele nu mai pot face face achizitii decat ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Deconcentratele nu mai pot face face achizitii decat prin Oficiul National pentru Achizitii Centralizate?

Va rog sa mă lămuriți dacă, după intrarea în vigoare a HG nr. 119/2019,
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 46/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National pentru Achizitii Centralizate si pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 502/2018, instituțiile publice deconcentrate (care au personalitate juridica însă sunt subordonate unei instituții centrale din București), nu mai pot face singure achiziții, decât prin intermediul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate?
Precizez că la art. 6 din Normele aprobate prin HG nr. 119/2019, se arată că, utilizatorii principali au obligația să se înregistreze în Registrul Utilizatorilor.
De asemenea, la art. 2 alin. 1 litera g) din OUG nr. 46-2018, utilizatorul principal este definit ca fiind, „autoritatea contractanta care este institutie centrala, organism de drept public care functioneaza in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea institutiei centrale ori in asociere de institutii care cuprinde cel putin o institutie centrala sau un organism de drept public care functioneaza in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea institutiilor centrale”.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Oug 46/2018 vasilebindar vasilebindar Având în vedere prevederile OUG 46/2018 cu privire la infiintarea Oficiului National de Achiziții Publice Centralizate,o instituție de învățămînt ... (vezi toată discuția)
Institutia prefectului - administratie publica centrala sau locala? andrebety andrebety Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie ... (vezi toată discuția)
A.n.p.c . stie exact cineva in subordinea si coordonarea cui ... sandidu sandidu Buna ziua , Stie exact cineva in subordinea si coordonarea cui se afla azi ( iulie 2021 ) A.N.P.C ? Daca da ,cum pot fi contactati acestia ? Multumesc , (vezi toată discuția)