avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatii despre angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatii despre angajat

Buna ziua, un angajator in momentul in care angajeaza personal nou poate verifica unde a lucrat cel din urma? Mai exact, poate verifica daca informatiile din CV sunt reale? Daca da, cum se poate verifica?
Cel mai recent răspuns: DragosNess , utilizator 21:40, 18 Aprilie 2018
Nu are cum sa verifice asa ceva, fara acordul salariatului.

Codul Muncii
art.29
....
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea la un alt job andreeatoma16 andreeatoma16 Buna ziua. Doresc sa pun cv-ul meu la o farmacie pentru postul de asistent. Am lucrat 2 luni la un fast food cu contract de munca ,in pima luna a fost contract ... (vezi toată discuția)
Acte angajare lavin12 lavin12 Buna ziua. Zilele urmatoare trebuie sa prezint actele de angajare pentru un nou job... problema este ca la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si am ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla istoricul vechimii in munca al unei persoane? mikitud mikitud buna ziua In calitate de angajator am nevoie sa stiu unde a mai lucrat o persoana pe care vreau sa o angajez,din CV ul acelei persoane pot afla orice ... (vezi toată discuția)