avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Filiala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Filiala

Buna ziua,
Potrivit OG 26/2000 o fundație nu poate înființa decât filiale.
Intrebare-poate totuși să aibă, pe lângă sediul social, o alta locație unde desfășoară activitate, fara că această să apară înregistrată la judecătorie că filiala? Adică e permis că fundația să aibă sedii secundare fara personalitate juridica?
Are vreo importanta daca aceasta locație este sau nu în același oraș cu sediul, dpdv al tratamentului juridic?
Separat, îmi puteți explica daca e nevoie că această locație trebuie sau nu înregistrată la Finanțe? Se înregistrează că și filiala? Știu că cei de la Finanțe cer document aferent statutului juridic acelei locații.
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
suciu_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:57, 10 Iunie 2018
Fundatia nu poate avea sucursale, dar poate avea sedii secundare care nu au autonomie (cum ar avea o sucursala daca ar fi permisa de lege). ci sunt simple unitati functionale interne ale fundatiei care activeaza la alta adresa decat sediul principal. Nu trebuie trecute in actele constitutive insa trebuie inregistrate la organul fiscal, utilizand unul din cele doua formulare speciale (in functie daca vor fi sau nu minim 5 salariati care sa activeze acolo). Finantele cer copii de contract de comodat sau inchiriere pentru sediu, uneori si decizia organului statutar la ONG-ului de infiintare a acelui sediu secundar. Sunt cazuri in care, in mod abuziv, organele fiscale cer ca sediul secundar sa figureze in actele constitutive, desi nu exista temei legal pt asta la ONG-uri
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
radumititean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere filiala sau sucursala pentru o asociatie Raluca Balascan Raluca Balascan Care este procedura pentru deschiderea unui \\"punct de lucru\\" al unei asociatii, tinand cont de faptul ca sediul social al acesteia este intr-un sector iar ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong? Refined Refined Buna Ziua tuturor, Problema mea este urmatoarea: Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)
Centru ingrijire batrani LaurentiuBC LaurentiuBC Buna Ziua tuturor. Vreau sa imi fac un centru de ingrijire pentru batrani. Am ales deja calea infiintarii unei asociatii non-profit. Am spatiul, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)