avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca?

mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu contract de munca inregistrat la ITM.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:55, 27 Octombrie 2009
Conform Codului Muncii:
Art. 163 alin.1 Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit..

Pentru a va recupera salariul pentru perioada aferenta, intentati proces angajatorului la tribunalul din raza dumneavoastra de domiciliu. Datorita faptului ca este un litigiu de munca, actiunea dumneavoastra va fi scutita de taxe.
Conform Codului Muncii, angajatorul este cel care va trebui sa faca dovada faptului ca va platit salariul!
aveti posibilitatea sesizarii ITM-ului cu faptul ca societatea nu va acordat drepturile salariale pentru perioada mentionata. daca dupa sesizarea ITM-ului societatea refuza acordarea drepturilor salariale, va puteti adresa instantei de judecata, in speta Tribunalul locului de domiciliu, solicitind obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante. actiunea judecatoreasca este scutita de plata taxelor de timbru. pentru redactare si eventual sustinere adresati-va unui avocat.
Actiune in instanta, la Tribunalul locului de domiciliu,sectia litigii de munca.Actiunea nu se timbreaza, sarcina probei apartine angajatorului.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu drepturile banesti FlorianStanescu FlorianStanescu Am fost angajat la o firma din Romania.Am lucrat in C.E., in functia de sofer TIR, o luna si jumatate, fara a avea vreo problema, si am efectuat toate cursele ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu dupa plecare din firma gygy83 gygy83 Buna seara! Situatia mea se prezinta in felul urmator: am plecat de la vechea firma, unde eram salariat cu carte de munca, prin acordul partilor. Toate ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de incasare a drepturilor salariale cuvenite dupa incetarea contractului de munca radubr radubr In perioada februarie 2011-martie 2013 am fost angajat cu contract de munca . In martie 2013 relatiile de munca au incetat, firma comunicand prin revisal la ... (vezi toată discuția)