avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Insulte online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Insulte online

Buna ziua.

Intr-o discutie purtate cu o persoana pe un forum, am facut referiri la o terta persoana (doar nicknameul, fara vreo remarca la viata privata), in sensul ca am facut o declaratie defaimatoare in ceea ce priveste sanatatea lui psihica.
Ulterior, in urma amenintarilor de plangere, am recunoscut ca am gresit si mi-am cerut scuze pentru mesajul postat.

As dori sa stiu daca persoana respectiva poate intr-adevar intreprinde actiuni legale impotriva mea.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:35, 20 Aprilie 2018
bineinteles. cu cat succes insa, ramane de vazut
Multumesc pentru raspuns.
Interesant e faptul ca eu nu i-am atacat viata privata, dar el prin aceasta actiune, o ataca pe a mea.
Totusi, citind articolul din codul penal despre calomnie, acolo mentioneaza atacarea imaginii a unei persoane.
Din moment ce eu nu stiu cine este acea persoana (am atacat utilizatorul), cum i-am prejudiciat imaginea?
Indirect. Sau dn culpă. Sunt diferite posibilității

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie? solo1234 solo1234 Buna ziua,acum 3 ani am surprins,o prietena ,intr-o situatie adulterina,cu sotul meu.I-am adus, la cunostiinta,situatia in fapt,concubinului ei .De 2 ... (vezi toată discuția)
Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Hartuire, defaimare pe facebook kiko33 kiko33 eu sunt in proces cu o vecina de granatuirea propietatilor. In urma cu 2 zile si a postat o poza cu mine in care am fost etichetat \\" canibalul din odobesti ... (vezi toată discuția)