avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort fara partaj - Cadastru si Intabulare - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort fara partaj - Cadastru si Intabulare - Achizitionare apartament de catre fiu

Buna ziua,

Parintii au divortat in urma cu aprox 20 ani, dar nu au trecut printr-un partaj. In calitate de fiu doresc sa stiu ce etape trebuie sa urmez pentru achizitionarea apartamentul (neinscris in cartea funciara) pe care ei il detin. Am acordul verbal al amandurora, dar amandoi locuiesc in afara tarii momentan.

1 - Este nevoie de o procura din partea unuia ori a celuilalt pentru a incepe demersul pentru actele de cadastru si intabulare ? (Mentionez ca amandoi sunt trecuti in contractul de vanzare-cumparare, dar mama apare cu numele de familie al tatalui).

2 - E nevoie ca mama sa-si schimbe numele de titular de pe contractul de vanzare-cumparare cu numele de familie de dinainte de casatorie ?
Daca da, atunci cat timp ar dura o asemenea operatiune ? Se poate si fara prezenta ei in tara ?

3 - In momentul in care se finalizeaza actele de cadastru si intabulare si se ajunge la momentul in care achizitionez apartamentul, este nevoie de prezenta amandurora pentru finalizarea vanzarii ori se poate tot prin procura ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:17, 20 Aprilie 2018
Buna ziua,
Ambii parinti trebuie sa va trimita CATE o procura din care sa rezulta ca puteti sa intabulati bunul si sa-l instrainati chiar sa vi-l vindeti dumneavoastra.
Mama trebuie sa va trimita si sentinta de divort legalizata ( daca e nelegalizata va trebui sa mergeti la judecatoria unde s-a pronuntat si sa o legalizati)
Intabulati apartamentul si mergeti la un notar sa va vindeti apartamentul.
NU TREBUIE SA FIE EI PREZENTI CI DOAR SA AVETI PROCURI!.
Eventual luati legatura cu un avocat care sa va ajute.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament pe baza unei procuri notariale mariabarbuc mariabarbuc Buna ziua, Pe numele meu s-a facut o procura notariala cu titlu gratuit (donatie) prin care pot vinde un apartament. As dori sa stiu cat timp este ... (vezi toată discuția)
Succesiune avram.mariana@yahoo.com avram.mariana@yahoo.com Tatal meu a murit in 2017 si vrem sa vindem apartamentul. Apartamentul era pe numele lui si al mamei. Trebuie sa fac succesiunea? Cum este mai bine sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin procura rrramor rrramor Buna ziua, Proprietarul apartamentului in care locuiesc este plecat in Franta de 10 ani si nu se mai intoarce in tara si doreste sa vanda apartamentul dar sa ... (vezi toată discuția)