avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot demisiona?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot demisiona?

Bună ziua .Mă aflu sub control judiciar de 30 zile iar acum s-a mai prelungit acest control judiciar cu încă 60zile ,pot demisiona de la locul de munca actual pt a îmi găsi un alt loc de munca?Angajatorul susține că nu îmi poate aproba demisia .
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Mihail horatiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 21 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face acest lucru.
Angajatorul nu îmi aproba demisia..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Angajatorul are obligatia sa va inregistreze demisia salariatului.
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

2. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia este considerata contraventie.
Potrivit art. 260 alin. (1) lit. n) din Codul muncii, nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei de catre ITM.

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca)/Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare demisie ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, va prezint scuzele mele pt eventualul deranj dar am nevoie din nou de o lamurire. Doresc sa stiu in cat timp are obligatia angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare cum se platesc,daca contractul de munca nu prevede asa ceva?? Liliana Teleaga Liliana Teleaga Orele suplimentare cum se platesc daca angajatorul refuza sa plateasca sau sa iti ofere libere in schimb pentru ca ai contract de munca pe 8ore,lucrezi ... (vezi toată discuția)
Abuzuri angajator AndraPopovici AndraPopovici Buna ziua, Ce poti sa faceti fara sa iti pierzi locul de munca cand angajatoul nu iti plateste orele suplimentare si nici repaus, iti refuza contractul ... (vezi toată discuția)