Pe scurt, ma confrunt cu un caz la mine(intr-un complex de 2 blocuri) in care in urma ultimei adunari generale, s-a votat intocmirea cartii de imobil, pentru care ni se cere (si de aici incepe suspiciunea mea) copie dupa CI si act de proprietare Integral, nu doar prima pagina. Intai de toate eu unul nu am nimic de ascuns si as putea sa afisez, dovedesc etc. cu orice act, dar aici incepe partea complicata si banuielile mele ca am putea avea de suferit unii dintre noi.
Comitetul executiv actual, cat si presedintele asociatiei, au ajuns “la putere” in urma artificiilor, desi legale, de genul reconvocarilor unde pot sa voteze oricat de putini proprietari. Mentionez ca fiind bloc nou, avem de a face si cu o nepasare a celorlalti vecini, mai ales ca nu ne stim cu totii deci exista si neimplicare.
Acest nou comitet executiv are ca membri propietari care au razboaie personale cu dezvoltatorul. Multi dintre noi am ales sa nu impartasim aceleasi idei si am fost imediat acuzati ca am avea interese ascunsedoar pentru ca nu vrem la luam parte la acest razboi. Acelasi comitet a cosiderat ca trebuie sa ne aparam de viitoare rautati si la o AG trecuta au propus un avocat, care eu personal m-am simtit sfidat de atitudinea lui, iar unii dintre vecini banuie ca ar avea conflict de interese cu unii membri din comitet, iar in acea AG avocatul respectiv a primit vot nefavorabil din partea multor proprietari si s-a amanat alegerea unui avocat. Dupa acea AG, a urmat o adunare doar a comitetului unde am fost informati pe mail ca CEX a votat ca fix acel avocat sa fie reprezentantul asociatiei si sa il platim. A starnit unele nemultumiri, dar lumea a inchis ochii pana la urma.
Urmatoarele AG au fost tinute in prezenta acestui avocat, care practic dicteaza presedintelui de AG mura in gura in termeni juridici ce sa scrie pe PV-ul AG, ca sa fie PV-ul legal(ceea ce e corect), dar si greu contestabil ca sa zic asa de catre cei care nu cunosc termenii juridici.
Si aici intervine banuiala mea, mai ales la ultima AG, cand in PV s-a scris citez “Sarcina legala a Asociatiei este de a avea cartea de imobil in care sa fie trecute contractul de vanzare-cumparare in forma lui intregrala si copie dupa actul de identitate a proprietarului (…). Copiile actelor de proprietate se pot lua de la Cartea Funciara cu un cost de 5ron/fila. Se supune la vot instiintarea proprietarilor ca au obligatia de a pune la dispozitia Asociatiei contractul de proprietare informa integrala. Proprietarii au obligatia de a depune actele la Asociaie pana la data de 15Mai. In cazul in care Asociatia nu intra in posesia actelor le va cere dela Cartea Funciara iar costurile vor fi imputate proprietarului”
In timp ce se consemnau pe foaie cele de mai sus, noi ne certam intre noi si la sfarsit am votat “ca primarii”.
Intrebarea mea este daca e un abuz ce face CEX, care banuiesc eu ca vrea sa vada costurile apartamentelor/parcarilor de la dezvoltator si cum si-a negociat fiecare, in conditiile in care se razboiesc cu dezvoltatorul. Toate acestea ambalate sub pretextul nevinovat al Cartii de imobil. Mai ales ca “amenintarea” cu procurarea de la Cartea Funciara imi suna a intimidare.
M-am uitat pe net la cum arata cartile de imobil si este un simplu Nume/Prenume/Data de la care locuieste.
Banuiesc ca din moment ce s-a votat, PV-ul e greu de contestat, mai ales ca a fost dictat cum trebuie de catre avocat.
Va multumesc din suflet si imi cer scuze pentru textul lung
Am inteles. Multumesc mult.
Atunci o sa le dau copie dupa actul intreg dar o sa acopar suma. Daca sunt asa curiosi sa il scoata de la OCPI pe banii lor.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca la infiintarea as. prop. ati depus contractul de v/c, o copie a acestui document se gaseste deja in dosarul de infiintare care se gaseste la asociatie, pe langa celelalte doua copii care se gasesc - una la ANAF si una la Judecatorie - unde, asa cum ati remarcat a fost indeajuns prima pagina a contractului.... Practic, acest CEx nu are motive legale de a va mai cere inca o copie, dar de data aceasta, completa.. Vrajeli de oameni cazuti in freza. trebuie sa discutati si cu monseure avocatul angajat. Aceste tre' sa discute "pe lege": nu adaugi, nu lipsesti nimic!
Daca vor sa cheltuiasca niste bani (cei 5 lei) si vor apare in LP distinct sau intr-o forma ascunsa, va sfatuiesc sa contestati repartizarea pe LP, dar nu numai dvs., ci cat mai multi dintre vecini. Pana la urma este vorba de un principiu, iar comisia de cenzori (aleseasa de catre dvs.), nu ar trebui sa accepte aceasta cheltuiala.
Stima, AG.
Membrii ce
zice
2 intrebari:
- membrii comitetului executiv trebuie sa fie proprietari, sau se accepta chiriasi sau persoane \"imputernicite\" de catre un proprietar?
- ... (vezi toată discuția)