Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Va rog sa-mi spuneti daca pentru a depune opozitie la deschiderea procedurii de insolventa trebuie mai intai sa depun declaratia de creanta pentru a avea calitatea de creditor.
Intreb acest lucru intrucat legea insolventei prevede ca doar creditorul se poate opune insolventei, iar din definitia creditorului cuprinsa in legea85/2006 rezulta ca este acea persoana care detine un drept de creanta si "care a solicitat in mod expres instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv".
Inca nu am facut declaratia de creanta, dar am o creanta impotriva debitorului insolvent. Pot face opozitia acum urmand ca ulterior sa depun declaratia de creanta in termenul stabilit de judecator?
Puteti face opozitie numai daca sunteti notificat de lichidator cu privire la deschiderea procedurii, ca si creditor in lista depusa de debitor sau identificat in calitate de creditor de catre lichidator.