avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Program special
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Program special

Buna ziua doresc sa stiu daca am dreptul sa cer sa nu mai lucrez de noapte deoarece psoriazisul mi s a agravat foarte tare de când am început sa lucrez pe trei schimburi
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:30, 22 Aprilie 2018
In HG 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor fisa nr. 143. Personal care lucreaza in tura de noapte (definit ca lucrul desfasurat in intervalul orar 22.00-6.00) are urmatoarele contraindicatii:
- diabet zaharat decompensat
- epilepsie
- psihoze manifeste
- boala cardiaca ischemica
- hipertensiune arteriala (gradul 3, complicata)
- ulcer gastric/duodenal forme active
- tineri sub 18 ani
- gravide
Dar puteti cere o reevaluare a sanatatii facuta de catre medicul de medicina muncii care poate stabili o inaptitudinea temporara pana la disparitia cauzei medicale, (iar in fisa de aptitudine avizul medical va fi "inapt temporar") sau o inaptitudinea permanenta in munca pentru lucrul in tura de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diabetul si munca de noapte monicapopa ro monicapopa ro Am fost diagnosticata cu diabete de tip B, glenda tirioda si steatoza hepatica. Am dreptul sa lucrezia pe turabi de niapte? Societatea la care lucrez are ... (vezi toată discuția)
Scutire de nopți Ilenutza78 Ilenutza78 Eu lucrez tura de zi și de noapte și aș dori ce pot să fac să fiu scutită de ture de noapte întrucât consider că nu sunt aptă să lucrez de noapte? (vezi toată discuția)
Munca de noapte an-na an-na Buna ziua , Am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara gradul III in 2008.Am luat tratament cu cortizon un an si 6 luni. Dupa acest tratament am descoperit ... (vezi toată discuția)