avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Datorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Datorie

Tata a împrumutat de la unchiul lui, acum 10 ani, o suma de banii, 10.000$. Au facut o hartie de mana, fara notar sau altceva.
Ia înapoiat din suma aia, cateva mii...Unchiul trage sa moară, fiica lui vrea ACUM, restul sumei, si il amenință pe tata...
Intrebare: ce poate păți tata?? Nu dispunem de suma ACUM!
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:39, 27 Aprilie 2018
Exista un termen limita de restituire a împrumutului înscris pe acel act sau hârtie?
Este, pur si simplu, o coala de hârtie pe care tata a scris...eu X am împrumutat suma 10.000,de la Y.
Apoi, cand ia restituit din suma, au adaugat, suma si sa semnat. Atat! Fara alte detalii, sau vreo data anume
Dar, de ce ma întrebați de dată!? Ma rog, eu ce va spun, sunt vorbele tatălui meu, ca nu am văzut biletul.
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Dannamaria86, utilizator
Deocamdata nu poate pati nimic, dar daca il da in judecata si castiga va trebui sa plateasca datoria inclusiv cheltuielile de judecata.Daca decedeaza inainte de a primi hotararea judecatoreasca (favorabila) unchiului ,datoria o vor plati mostenitorii care accepta mostenirea.
Data ultimei plati efectuate este importanta pt a invoca o anumita exceptie in cadrul apararilor etc.Daca va da in judecata mergeti la un av pana atunci tatal dvs poate sa stea linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma va rog! arara arara Copii unui frate decedat vin la mostenire alaturi de ceilati frati ai tatalui decedat in caz de deces al altui frate fara mostenitori? De mentionat ca averea ... (vezi toată discuția)
Renuntare (sau nu) la mostenire ContSters236635 ContSters236635 Incerc sa fiu scurt\'mau crescut bunicii ,aici in romania parintii sau despartit cind aveam 3 luni ,tatal meu sa dus in ungaria unde a facut o mare avere avind ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica buna seara!as avea nevoie de niste pareri.am ... lllucci lllucci Imprumut persoana fizica Buna seara!As avea nevoie de niste pareri.Am un unchi in varsta, care a dat niste bani cu imprumut unui vecin.Bani pe care i-a ... (vezi toată discuția)