avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. Sunt obligată să-l trezesc?

buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita copilul doarme si degeaba ii spun sa vina mai tirziu ca nu vrea.A venit si politia o data si au vazut copilul dormind si au spus sa schimbe programul de vizita.Intrebarea este daca sunt obligata sa trezesc copilul?sunt obligata sa-i dau haine si mincare pentru copil cind il duce?acestea s-au intimplat de doua ori si mi-a facut plingere ca nu-l las la copil dar vine la ora fixa si pleaca face scandal si nu mai revine cind copilul este treaz.Am incercat sa schimb orarul copilului dar nu pot sa-l tin treaz sau sa doarma mai repede sa fie treaz la ora 15.Cum sa rezolv ca nu se poate discuta cu el?
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Martonze, sentinta judecatoareasca inca nu a fost redactata si comunicata.
Iar aceasta va fi respectata, cu siguranta insa se poate face o incercare pentru ca pe o perioada de timp tatal sa vina sa ia copilul mai tarziu, respectandu-se orele de somn ale copilului.
Mare atentie, cred ca se poate face si apel tocmai pentru ca minorul pana tarziu, pe la 5-6 ani va avea somnul de pranz in jurul orei 15 ceea ce va face imposibila desfasurarea programului de vizita.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ai de gand sa respecti o hotarare o respecti de la data pronuntarii, nu data redactarii ei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Incercati sa modificati orele de masa si somn ale copilului, caci nimic nu e mai sfant ca programul de vizitare, sau, si mai bine, hraniti copilul mai tarziu un pic si dati-l tatalui sa-l culce el sau sa se "distreze" cu un copil nedormit.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a cerut acest program, de ce fiica nu s-a aparat, propunand alt program ? Hotararea ar trebui atacata. Pe de alta parte, nu vad niciun impediment de respectare al programului. Nu scrie in hotarare ca trebuie sa fie copilul treaz. Il primiti la 3 si sa se descurce el cu copilul.. daca il lasa inima sa il trezeasca, sa il trezeasca, sa il schimbe, imbrace si sa il ia.
Poate astepta langa patut sa se trezeasca..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vai, vai gi-jane, pai daca face asa, intervin lozincile asociatiei: "n-ai pregatit copilul, copilul nu era pregatit/incurajat sa plece cu tata", unde mai pui ca intre timp pamantul continua sa se invarte, desi e program de vizitare! Daca te iei dupa astia iti distrugi si viata ta si a copilului. Dar va dati seama si "instanta de tutela", cata competenta, sa te pretinzi tu judecator de minori si familie si sa nu stii, nici macar din auzite, ce face un copil de 1 an si ceva pana la ora 15.

Alte discuții în legătură

Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor pop_maria pop_maria baietelul are 4 ani.......si tatal are program de vizita de 2 ori pe luna sambata si duminica cate 6 ore..........la ultima vizita(adica il ia de la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil midaria1 midaria1 Buna ziua, Fostul sot si-a dobandit in urma unui proces de stabilire program vizitare minor, un anumit program de vizita. Din pacate nu respecta acele ore, ... (vezi toată discuția)