avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat costa actul notarial pentru o donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat costa actul notarial pentru o donatie?

Buna dimineata. Sora mea a decedat anul trecut la 45 de ani. Au ramas mostenitori : mama, tatal, sotul, fratele doar dupa tata (eu) si un frate dupa ambii parinti. Mostenirea este un apartament. Tatal meu vrea sa-mi doneze partea lui, dar cum nu vreau ca celalalt frate sa atace donatia, vrem sa o facem prin vanzare-cumparare. Estimativ, cat poate costa toata faza asta?
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Alexei71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexei71 , utilizator 01:10, 25 Aprilie 2018
Faza e ca trebuie sa va interesati la un notar, se calculeaza functie de valoarea cotei transmise. Daca stiti valoarea, exista calculator si pe net.
Nu ar avea de ce sa atace donatioa daca nu ii incalca rezerva succesorala, banuiesc ca si parintii au casa lor, iar actul de vanzare se poate ataca si el, nu exista act de neatacat.
Costa la fel de mult cat un contract de donatie. Ideea este ca daca nu se plateste un pret, degeaba se numeste vanzare, el are efectele juridice ale unei donatii si poate fi "atacat" in acelasi regim dupa ce se demontreaza in instanta ca in fapt nu s-a achitat un pret. Ganditi-va ca v-ati exprimat intentia de a incheia un act in frauda celuilalt mostenitor pe un forum public.
Cota parte este de 2/24 si pretul ei ar fii intre 5000-6600 de euro. Apartamentul se poate vinde cu 60.000 - 80.000 de euro. Cam care ar fii pretul actului de donatie/vanzare? Zic, nu gasesc unde as putea calcula. Multumesc.
Acel alt mostenitor, adica fratele dupa ambii parinti aL decedatei, mi-a facut mie impreuna cu decedata o frauda exact pe acest imobil. Cititi intrebarea asta, nimeni nu mi-a raspuns la ea.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Alexei71, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere Chilom G Chilom G Buna ziua, Parintii mei dețin un apartament pe care vor sa mi-l doneze. Notarul cu care m-am sfătuit mi-a recomandat un contract cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Mostenire rosualbastru rosualbastru buna ziua,as dori sa stiu care ar fi medoda cea mai sigura prin care parintii mei imi lasa un apartament si care nu poate fi atacata niciodata si care ar fi ... (vezi toată discuția)