avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de moștenire

Tata are 4 frati si mama lor adica bunica inainte sa moara i-a facut contract de moștenire pe numele celui mai mare pe un teren si casa in sector 4 de 600m patrati. Si el acum este hotarat sa vanda casa in conditia in care 2 din frati locuiesc in casa lasata de 40 de ani.Contractul de moștenire se poate ataca ? Fratele cel mare "M "poate sa vanda casa fara semnatura celorlati frati? Ceilalti frati inclusiv tata au si ei dreptul la aceasta casa daca nu sunt trecuti in contractul mostenitor? Il poate da in judecata pe fratele cel mare "M" si vor avea castig de cauză? Astept raspuns multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
Maya1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:39, 26 Aprilie 2018
Nu exista contract de mostenire.
Despre mostenire vorbim la deces. La acel moment tata traia.
Recititi titlul. Ori e donatie, ori e vanzare, ori e intretinere
Nu exista contract de mostenire/de mostenitor. Daca este un act incheiat de bunica in timpul vietii, impreuna cu fiul cel mare, cel mai probabil acesta este un contract. (de vanzare, donatie, intretinere, etc). Daca este un act intocmit doar de bunica, este posibil sa fie un testament. (care produce efecte juridice numai dupa dezbaterea succesiunii). Oricum ar fi, dreptul de a fi "atacat" actul respectiv este prescris daca au trecut mai mult de 3 ani de la moartea bunicii.
Bunica a murit in urma cu 10ani si nu s-a facut succesiunea nu a chemat pe nimeni la masa succesorala. Dar in schimb il amenință pe tata ca in curand sa evacueze casa ca el vrea sa vanda tot. CA EL ESTE SINGURUL MOSTENITOR ca lui i-a lasat pe numele lui tot.Va multumesc mult pt raspuns.
Cine să cheme? Bunica!? Ea ar mai putea să cheme pe cineva doar pe Lumea Ailaltă.
Nu cred că ați înțeles mare lucru din ce s-a scris mai sus.

Moștenirea presupune o persoană decedată și una sau mai multe persoane în viață (= moștenitorii între care se dezbate moștenirea celui decedat)
Contractul se încheie între două sau mai multe persoane vii și încă neîngropate. (act între vii bi/multilateral)
Nu există „contract de moștenire”. Căci nu s-a întors încă nimeni de pe Lumea Ailaltă ca să poată să semneze vreun contract referitor la propria lui moștenire.

Trebuie să aflați despre ce fel de act/contract vorbește unchiul.
Poate fi un testament lăsat lui de către bunica.
Poate fi un contract semnat între el și bunica (pe vremea când trăia). Acest contract ar putea fi un contract de vânzare, un contract de donație, un contract de întreținere etc.

În funcție de actul despre care vorbim, s-ar mai putea face câte ceva ori ... ba. (A trecut cam mult timp fără să vă intereseze pe ce stați).
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare apartament sub testament vh2 vh2 Buna ziua, Putem vinde un apartament la care s-a facut testament la notar? Partile mentionate (proprietar si mostenitor) sunt de acord pentru vinzare si in ... (vezi toată discuția)
Este posibil să intru în posesia unei jumătăți de teren aparținând bunicilor mei decedați, având în vedere că pentru această jumătate nu s-a făcut succesiunea și este nerevendicată de 20 de ani? ASKB ASKB Este posibil a intra in posesia unei jumatati de teren apartinand bunicilor mei decedati, avand in vedere ca pentru aceasta jumatate nu s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)