avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CALCUL RETETA RESTAURANT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CALCUL RETETA RESTAURANT

indraznesc sa cer putin ajutor in ceea ce priveste calculul unei retete pentru un restaurant. concret cum se calculeaza ?
spuneti-mi daca este corect - pret materie prima(cu tva)*adaos comercial *.......
cum calculez celelalte cheltuieli aferente :energie electrica ,gaz ,etc
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:30, 30 Octombrie 2009
In retetarul "de bucatari"se vor calcula doar materiile prime la pret de intrare fara tva, fara adaos comercial sau cheltuielile aferente.
In pretul de vanzare se vor introduce cota parte cheltuieli aferente, adaos comercial si adauga tva.
In contabilitate va fi invers:
-deducere tva din pret vanzare
-scadere retetar materii prime
-alte cheltuili vor rezulta din facturi,salarii,etc...
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Contabilitate de gestiune Delisi Delisi Gestiunea unei bucatarii se tine la pret de cost. Produsele (ciorbe, felul II, desert,etc) se vand in restaurant. Este obligatorie respectarea unui retetar ... (vezi toată discuția)